Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επαναπατρισμός μόνο για όσους έχουν ανάγκη – Και από κινητό οι ιατρικές συνταγές

Μόνο για όσους έχουν ανά­γκη θα γίνε­ται επα­να­πα­τρι­σμός, οι υπό­λοι­ποι πρέ­πει να μεί­νουν στο εξω­τε­ρι­κό, δήλω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκος Χαρ­δα­λιάς που ανα­κοί­νω­σε τη δια­κο­πή όλων των πτή­σε­ων από και προς την Ολλαν­δία από την Κυρια­κή 29 Μαρ­τί­ου στις 3 τα ξημε­ρώ­μα­τα. Επί­σης δια­κό­πτο­νται οι πτή­σεις από Γερ­μα­νία που δεν έχουν προ­ο­ρι­σμό την Αθήνα.

Ειδι­κά για τους 2850 Έλλη­νες που είναι στην Αγγλία και έχουν ζητή­σει να επι­στρέ­ψουν στην Ελλα­δα ο Ν. Χαρ­δα­λί­ας ανέ­φε­ρε «δεν είναι δυνα­τόν» να επι­στρέ­ψουν όλοι και πως «δεν κάνου­με γενι­κό επα­να­πα­τρι­σμό». Πρό­σθε­σε οτι θα επαναπατρισθούν:

1 — όσοι χρειά­ζο­νται υγειο­νο­μι­κή φρο­ντί­δα που δεν τους παρέ­χε­ται εκεί που βρί­σκο­νται όπως πχ έγκυ­ες και άτο­μα με σοβα­ρά πρό­βλη­μα υγείας.

2 — όσοι δεν έχουν που να μείνουν.

3 — όσοι είναι εγκλω­βι­σμέ­νοι από πτή­σεις τράνζιτ.

Για τις ιατρι­κές συντα­γές ανά­φε­ρε ότι πλέ­ον μπο­ρούν να εκτε­λού­νται από το κινη­τό χωρίς να χρειά­ζε­ται να προ­σκο­μι­στούν τυπω­μέ­νες στο φαρ­μα­κείο. Ανέ­φε­ρε ότι η σχε­τι­κή δια­δι­κα­σία θα γίνε­ται μέσω της ιστο­σε­λί­δες gov.gr και είναι προαιρετική.

Για τις λαϊ­κές αγο­ρές ανα­κοί­νω­σε πως από τη Δευ­τέ­ρα αν σε κάποια λαϊ­κή αγο­ρά δεν τηρού­νται οι κανό­νες ασφα­λεί­ας θα κλεί­νει οριστικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο