Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας από τη Microsoft για τον Internet Explorer

Η Microsoft ανα­κοί­νω­σε ότι κυκλο­φό­ρη­σε μια επεί­γου­σα ενη­μέ­ρω­ση ασφα­λεί­ας για να διορ­θώ­σει ένα πρό­βλη­μα στο πρό­γραμ­μα πλο­ή­γη­σης Internet Explorer, το οποίο θα μπο­ρού­σαν να εκμε­ταλ­λευ­θούν χάκερ.

Το κενό ασφα­λεί­ας, που ανα­κα­λύ­φθη­κε από μηχα­νι­κό της Google, μπο­ρεί να επι­τρέ­ψει στους χάκερ να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν τον Internet Explorer για να εγκα­τα­στή­σουν κακό­βου­λο λογι­σμι­κό στους υπο­λο­γι­στές των ανύ­πο­πτων χρη­στών. Οι χάκερ πιστεύ­ε­ται ότι έχουν ήδη δημιουρ­γή­σει ιστο­σε­λί­δες-παγί­δες μέσω των οποί­ων «μολύ­νουν» τους επι­σκέ­πτες που χρη­σι­μο­ποιούν το συγκε­κρι­μέ­νο πρόγραμμα.

Η Microsoft έκα­νε γνω­στό ότι το πρό­βλη­μα αφο­ρά τις εκδό­σεις 9 έως 11 του Internet Explorer και συμ­βού­λευ­σε τους συχνούς χρή­στες του browser να «κατε­βά­σουν» (ΕΔΩ) την ενη­μέ­ρω­ση ασφα­λεί­ας στον υπο­λο­γι­στή τους.

Συνή­θως η εται­ρεία κυκλο­φο­ρεί τέτοιες ενη­με­ρώ­σεις ανά μήνα, αλλά η σοβα­ρό­τη­τα του προ­βλή­μα­τος και το γεγο­νός ότι αυτό ήδη έχει «αξιο­ποι­η­θεί» από κυβερ­νο-εγκλη­μα­τί­ες, οδή­γη­σε την εται­ρεία στο να κυκλο­φο­ρή­σει έκτα­κτα την ενη­μέ­ρω­ση, σύμ­φω­να με το BBC.

Η χρή­ση του κάπο­τε δημο­φι­λέ­στα­του διε­θνώς Internet Explorer έχει πια μειω­θεί αισθη­τά (περί­που στο 8% των χρη­στών), καθώς πολ­λοί πλέ­ον χρη­σι­μο­ποιούν το νέο πρό­γραμ­μα πλο­ή­γη­σης της Microsoft, τον Edge.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο