Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ο Ντογιάκος

Επεί­γου­σα προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να παρήγ­γει­λε ο Εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Ισί­δω­ρος Ντο­γιά­κος για το σημε­ρι­νό δημο­σί­ευ­μα του Βήμα­τος της Κυρια­κής το οποίο ανα­φέ­ρε­ται σε δια­λό­γους και επα­φές μετα­ξύ υψη­λό­βαθ­μων στε­λε­χών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύκτας.

Ειδι­κό­τε­ρα, ο κ. Ντο­γιά­κος παρήγ­γει­λε στον προϊ­στά­με­νο της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών Αντώ­νη Ελευ­θε­ριά­νο να διε­ρευ­νη­θεί επει­γό­ντως η επί­μα­χη υπό­θε­ση, να ελεγ­χθεί η τυχόν διά­πρα­ξη αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων από συγκε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα και σε περί­πτω­ση που δια­πι­στω­θεί η διά­πρα­ξη αξιο­ποί­νων πρά­ξε­ων να προ­χω­ρή­σει στις δέου­σες ενέργειες.

Ακό­μη, ο κ. Ντο­γιά­κος παρήγ­γει­λε στον κ. Ελευ­θριά­νο η προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να να ανα­τε­θεί σε δύο εισαγ­γε­λείς, σ΄ έναν τακτι­κό και σ΄ έναν επί­κου­ρο, προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θεί το συντο­μό­τε­ρο δυνατόν.

Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα οι συνο­μι­λί­ες αυτές απο­κα­λύ­φθη­καν σε εφαρ­μο­γές κινη­τών τηλε­φώ­νων, όπως είναι Viber και Whats App, δολο­φο­νη­θέ­ντων μετά από συμ­βό­λαια θανά­του και ακού­γο­νται ανώ­τα­τοι νυν παρά­γο­ντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υπο­βοη­θή­σουν κυκλώ­μα­τα λαθρε­μπο­ρί­ας υγρών καυ­σί­μων και άλλα ποι­νι­κά άτομα.

Όπως προ­κύ­πτει από τους επί­μα­χους δια­λό­γους στό­χος ήταν οι αστυ­νο­μι­κοί να προ­χω­ρούν σε πλημ­με­λείς ελέγ­χους και να επι­τρέ­πουν στα κυκλώ­μα­τα να συνε­χί­σουν ανε­νό­χλη­τα τη δρά­ση τους.

Τέλος, μέρος των συνο­μι­λιών απο­κα­λύ­φθη­καν μετά την εν ψυχρώ δολο­φο­νία ιδιο­κτή­τη πρα­τη­ρί­ων καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο