Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επεισόδια ΜΑΤ με Ρομά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Μέγαρα

 Τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί τραυ­μα­τί­στη­καν κατά τη διάρ­κεια επει­σο­δί­ων, τα ξημε­ρώ­μα­τα, στα Μέγα­ρα, σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τον θάνα­το 20χρονου στο περι­στα­τι­κό του Περάματος.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσά­νυ­χτα, ο ένας αστυ­νο­μι­κός δέχθη­κε σκά­για από καρα­μπί­να, ενώ οι άλλοι τρεις τραυ­μα­τί­στη­καν από πέτρες. Στο 401 Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο δια­κο­μί­στη­καν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Απέ­να­ντι στους συγκε­ντρω­μέ­νους Ρομά που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για την αιμα­τη­ρή κατα­δί­ω­ξη στο Πέρα­μα και το θάνα­το του 20χρονου, η ΕΛ.ΑΣ παρέ­τα­ξε ισχυ­ρές δυνά­μεις των ΜΑΤ αι το ειδι­κό όχη­μα για τη ρίψη νερού.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι επι­δό­θη­καν σε πετρο­πό­λε­μο ενα­ντί­ον των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, έκα­ψαν λάστι­χα και διέ­κο­ψαν την κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην παλαιά εθνι­κή Αθη­νών-Κορίν­θου, και στα δύο ρεύ­μα­τα, στο ύψος των Μεγάρων.

Εως αυτή την ώρα η ΕΛΑΣ δεν έχει προ­χω­ρή­σει σε προσαγωγές

Ανά­λο­γες δια­μαρ­τυ­ρί­ες από Ρομά κατα­γρά­φη­καν στο 95ο χιλιό­με­τρο της Εθνι­κής Οδού Αθη­νών — Κορίν­θου, στο ύψος του Ζευ­γο­λα­τιού, αλλά και στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο Κορίν­θου — Καλα­μά­τας, στον κόμ­βο των Αρφαρών.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο