Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επεισόδια προκαλούν ξανά φασιστοειδή στο ΕΠΑΛ Ευόσμου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την εμφά­νι­σή της επα­νέ­λα­βε η ομά­δα κου­κου­λο­φό­ρων φασι­στοει­δών σήμε­ρα στο ΕΠΑΛ Ευό­σμου. Για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη μέρα, με την ανο­χή της Αστυ­νο­μί­ας, τα φασι­στοει­δή που σχε­τί­ζο­νται με τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις στο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης και την χθε­σι­νή επί­θε­ση σε δημο­σιο­γρά­φους στο ίδιο σημείο, κρα­τώ­ντας λοστούς και κρά­νη, τρο­μο­κρα­τούν μαθη­τές και έχουν κλεί­σει το δρό­μο που οδη­γεί στο σχολείο.

Τα φασι­στοει­δή, φορώ­ντας κου­κού­λες, μπή­καν νωρίς σήμε­ρα το πρωί στο σχο­λείο και συγκε­ντρώ­θη­καν μέσα στο κτί­ριο. Όταν οι πρώ­τοι μαθη­τές άρχι­σαν να φτά­νουν, τους ανα­κοι­νώ­θη­κε από τα φασι­στοει­δή πως το σχο­λείο τελεί υπό κατά­λη­ψη, ενώ δεν έχει ληφθεί καμία συλ­λο­γι­κή από­φα­ση από τα όργα­να των μαθητών.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες μαθη­τών, η φασι­στι­κή συμ­μο­ρία φέρει πλή­ρη εξο­πλι­σμό, με κρά­νη, λοστούς ακό­μα και βόμ­βες μολό­τοφ. Αφού έκα­ναν ρίψη κρο­τί­δων στο προ­αύ­λιο, έκλει­σαν με κάδους τον δρό­μο που οδη­γεί στο σχο­λείο και βρί­σκο­νται τώρα συγκε­ντρω­μέ­νοι εκεί. Μέχρι στιγ­μής οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται στο σημείο δεν έχουν προ­χω­ρή­σει σε καμία παρέμβαση.

Παρά την προ­σπά­θεια να δημιουρ­γή­σουν κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας και φόβου, αρκε­τοί μαθη­τές του σχο­λεί­ου, μαζί με τους καθη­γη­τές τους παρα­μέ­νουν συγκε­ντρω­μέ­νοι στο σχο­λείο, περι­μέ­νο­ντας να δουν αν οι συν­θή­κες θα τους επι­τρέ­ψουν να κάνουν μάθημα.

epal1 epal2 epal3 epal4 epal5 epal6 epal7 epal9 epal10 epal11 epal12 epal13

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο