Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επεισόδια στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Επει­σό­δια σημειώ­νο­νται αυτή την ώρα στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, με δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας να συγκρού­ο­νται με ομά­δα αντιεμ­βο­λια­στών. Οι δυνά­μεις της ΕΛ.ΑΣ απω­θούν τους δια­δη­λω­τές με τη χρή­ση χημι­κών, χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του λάμ­ψης και ρίψη πεπιε­σμέ­νου νερού από την «Αύρα».

Σημειώ­νε­ται πως οι συγκε­ντρω­μέ­νοι απο­χώ­ρη­σαν από την Πλα­τεία Συντάγ­μα­τος και βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη «κλε­φτο­πό­λε­μος» ανά­με­σα σε δια­δη­λω­τές και αστυ­νο­μι­κούς στα γύρω στενά.

Όσον αφο­ρά τη συγκέ­ντρω­ση  και πορεία ήταν ο ίδιος ετε­ρό­κλη­τος εσμός που τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες  δια­δη­λώ­σουν με σταυ­ρούς και εικό­νες της Πανα­γιάς… Ανά­με­σά τους ακρο­δε­ξιά στοι­χεία (πέτα­ξαν φυλ­λά­δια του κόμ­μα­τος Κασι­διά­ρη), που φώνα­ξαν και τα πιο επι­θε­τι­κά συνθήματα

antiemvoliastes vouli2 antiemvoliastes vouli3 antiemvoliastes vouli4

Αρχι­κά συγκε­ντρώ­θη­καν στην πλα­τεία Ομο­νοί­ας,  και δια­σχί­ζο­ντας με πορεία την οδό Στα­δί­ου, έφτα­σαν στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος. Καθ’ όλη τη διάρ­κεια της πορεί­ας αλλά και της συγκέ­ντρω­σης που ακο­λού­θη­σε στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, οι δια­δη­λω­τές φώνα­ξαν υβρι­στι­κά συν­θή­μα­τα ενα­ντί­ον του πρω­θυ­πουρ­γού, της κυβέρ­νη­σης, των πολι­τι­κών εν γένει, ενώ εντύ­πω­ση προ­κά­λε­σε το ποσό συχνά φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα ενα­ντί­ον των δημοσιογράφων.

Η έντα­ση προ­κλή­θη­κε λίγο πριν τις 21:30, όταν οι δια­δη­λω­τές άρχι­σαν να πετούν προς την πλευ­ρά των αστυ­νο­μι­κών μπου­κά­λια, καπνο­γό­να και άλλα αντικείμενα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο