Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από σήμε­ρα το βρά­δυ έως και τις πρω­ι­νές ώρες του Σαβ­βά­του (3/9) με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στη βόρεια Ελλά­δα, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, χαλα­ζο­πτώ­σεις και πρό­σκαι­ρα, κατά τη διάρ­κεια των φαι­νο­μέ­νων, από ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέμους.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης και­ρού της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας (ΕΜΥ):

Από σήμε­ρα το βρά­δυ προ­βλέ­πο­νται ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακεδονία.

Αύριο Παρα­σκευή, τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα επη­ρε­ά­σουν τη Μακε­δο­νία, από το μεση­μέ­ρι τη Θεσ­σα­λία και έως αργά το από­γευ­μα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το πρωί του Σαβ­βά­του (3/9) οι ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα περιο­ρι­στούν στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θρά­κη και γρή­γο­ρα θα εξασθενήσουν.

«Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή»

Προει­δο­ποί­η­ση για ισχυ­ρές καται­γί­δες την Παρα­σκευή, η οποία θα είναι «επι­κίν­δυ­νη και­ρι­κά ημέ­ρα», απηύ­θυ­νε ο μετε­ω­ρο­λό­γος Κλέ­αρ­χος Μαρουσάκης.

Όπως εξη­γεί σε ανάρ­τη­σή του, λόγω ενός βαρο­με­τρι­κού χαμη­λού από την Ιτα­λία και τα Βαλ­κά­νια, ο και­ρός είναι γενι­κά άστα­τος στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της νότιο­α­να­το­λι­κής Ευρώπης.

Αυτό το σύστη­μα κακο­και­ρί­ας θα επη­ρε­ά­σει από σήμε­ρα, Πέμ­πτη, τη χώρα μας αρχι­κά στη Μακε­δο­νία, τη Χαλ­κι­δι­κή, τη βόρεια Θεσ­σα­λία και το δυτι­κό βορειο­δυ­τι­κό Αιγαίο, με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά τις ισχυ­ρές καται­γί­δες, το χαλά­ζι και τους έντο­νους κεραυνούς.

Σύμ­φω­να με τον κ. Μαρου­σά­κη, τα φαι­νό­με­να αυτά θα συνε­χί­σουν να μαί­νο­νται μέσα στη νύχτα και αύριο, Παρα­σκευή, σε αρκε­τές περιο­χές του Ιονί­ου πελά­γους, του ηπει­ρω­τι­κού κορ­μού και του δυτι­κού και βόρειου Αιγαίου.

Μάλι­στα, στις περιο­χές που θα επη­ρε­α­στούν συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται τόσο η Αττι­κή όσο και η Θεσσαλονίκη.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο