Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού αύριο, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Μετα­βο­λή θα παρου­σιά­σει ο και­ρός αύριο, με βρο­χές σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, ενώ εντο­νό­τε­ρα θα είναι τα φαι­νό­με­να με σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κυρί­ως στα δυτι­κά και νότια.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, την Κυρια­κή 24 Οκτω­βρί­ου ανα­μέ­νο­νται βρο­χές στο Ιόνιο, στα ηπει­ρω­τι­κά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σπο­ρά­δες και στην Κρή­τη. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά, στην Πελο­πόν­νη­σο, στη Στε­ρεά και ενδε­χο­μέ­νως στην Εύβοια και στη Δυτι­κή Κρή­τη θα είναι τοπι­κά έντο­να και θα συνο­δεύ­ο­νται από καταιγίδες.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 4 έως 15 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 6 έως 18, στην Ήπει­ρο από 7 έως 23 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 7 έως 20, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 10 έως 24 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 24, στα νησιά του Βόρειου Αιγαί­ου από 11 έως 18 και στα υπό­λοι­πα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 11 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 6–7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο αρχι­κά θα πνέ­ουν ασθε­νείς άνε­μοι, αλλά μετά το μεση­μέ­ρι θα επι­κρα­τή­σουν ανα­το­λι­κοί άνε­μοι που στα­δια­κά θα ενι­σχυ­θούν στα 6 μπο­φόρ και πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα βρο­χών κατά περιό­δους μετά το μεση­μέ­ρι. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βορειο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις 4–5 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά έως 6 μπο­φόρ, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα παρο­δι­κών βρο­χών. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 12 έως 16 βαθμούς.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο