Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνες φωτιές στην Αχαΐα — Εκκενώνονται οικισμοί — Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Εντο­λή για την προ­λη­πτι­κή εκκέ­νω­ση της κοι­νό­τη­τας Δρο­σιάς στην Αχα­ΐα, δόθη­κε από την Πυρο­σβε­στι­κή λίγο πριν από τις 13:00 το μεση­μέ­ρι, ώστε να μην κιν­δυ­νεύ­σουν οι κάτοι­κοι από την φωτιά που μαί­νε­ται σε δασι­κή έκτα­ση. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, το πύρι­νο μέτω­πο βρί­σκε­ται σε χαρά­δρα, αλλά οι άνε­μοι που πνέ­ουν στην περιο­χή είναι ισχυροί.

Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με δηλώ­σεις του δήμαρ­χου Ερυ­μάν­θου, οι κάτοι­κοι της κοι­νό­τη­τας Δρο­σιάς, που εκκε­νώ­θη­κε προ­λη­πτι­κά λόγω της φωτιάς, έχουν μετα­φερ­θεί με ασφά­λεια στην κοι­νό­τη­τα Κού­μπε­ρι Αχα­ΐ­ας, ενώ όπως σημεί­ω­σε, όσοι έχουν σπί­τια στην Πάτρα θα μετα­φερ­θούν εκεί.

Ανα­φο­ρι­κά με την φωτιά, σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο, απει­λή­θη­κε ένα μέρος της κοι­νό­τη­τας, αλλά ο κίν­δυ­νος απο­σο­βή­θη­κε και ότι το πύρι­νο μέτω­πο είναι μεγά­λο και ο άνε­μος αλλά­ζει συνε­χώς κατεύθυνση.

Παράλ­λη­λα, έχουν ενι­σχυ­θεί οι επί­γειες και ενα­έ­ριες πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις που επι­χει­ρούν στην περιο­χή. Συγκε­κρι­μέ­να, μάχη με τις φλό­γες δίνουν 47 πυρο­σβέ­στες με 16 οχή­μα­τα και δύο ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ από αέρος πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού πέντε αερο­πλά­να, μετα­ξύ των οποί­ων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

lίγη ώρα αργό­τε­ρα, εκδη­λώ­θη­κε νέα πυρ­κα­γιά στην περιο­χή Ελε­κί­στρα, που βρί­σκε­ται στις παρυ­φές της Πάτρας . Aπό την Πυρο­σβε­στι­κή δοθη­κε εντο­λή για προ­λη­πτι­κή εκκέ­νω­ση της κοι­νό­τη­τας Σου­λί­ου, που βρί­σκε­ται στις παρυ­φές της Πάτρας.

Στην περιο­χή βρί­σκο­νται αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που βοη­θούν στην εκκέ­νω­ση της κοι­νό­τη­τας, ενώ οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις συνε­χί­ζουν να δίνουν μάχη με τις φλό­γες, προ­κει­μέ­νου να μην απει­λη­θούν κατοι­κη­μέ­νες περιοχές.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο