Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου: Η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ με απρόβλεπτες συνέπειες αν συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία

κλι­μα­κώ­νε­ται επι­κίν­δυ­να η ιμπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση στην Ουκρα­νία με κινή­σεις που δεί­χνουν ότι όχι μόνο δεν υπάρ­χει προ­ο­πτι­κή τερ­μα­τι­σμού των εχθρο­πρα­ξιών αλλά αντί­θε­τα γίνε­ται όλο και πιο πιθα­νός ο κίν­δυ­νος μιας γενι­κευ­μέ­νης σύρραξης.

Η Ρωσία προει­δο­ποί­η­σε σήμε­ρα τις ΗΠΑ ότι θα υπάρ­ξουν “απρό­βλε­πτες συνέ­πειες” αν η Ουά­σινγ­κτον συνε­χί­σει να εξο­πλί­ζει την Ουκρα­νία, όπως ανα­φέ­ρει σημε­ρι­νό δημο­σί­ευ­μα της Washington Post.

“Καλού­με τις ΗΠΑ και τους συμ­μά­χους τους να στα­μα­τή­σουν την ανεύ­θυ­νη στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση της Ουκρα­νί­ας, το οποίο συνε­πά­γε­ται απρό­βλε­πτες συνέ­πειες για την περι­φε­ρεια­κή και παγκό­σμια ασφά­λεια”, έγρα­ψε η εφη­με­ρί­δα επι­κα­λού­με­νη δια­κοί­νω­ση που απέ­στει­λε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι οι ΗΠΑ ανα­κοί­νω­σαν την Τετάρ­τη επι­πλέ­ον στρα­τιω­τι­κή βοή­θεια προς την Ουκρα­νία ύψους 800 εκατ. δολα­ρί­ων, ανε­βά­ζο­ντας το συνο­λι­κό ποσό της βοή­θειας από την ρωσι­κή εισβο­λή σε περισ­σό­τε­ρα από 2,4 δισ. δολάρια.

Το πακέ­το θα περι­λαμ­βά­νει ελικό­πτε­ρα, πυραυ­λι­κά συστή­μα­τα για τεθω­ρα­κι­σμέ­να και τανκς, πλή­ρως εξο­πλι­σμέ­νες στρα­τιω­τι­κές στο­λές, συστή­μα­τα αντι­με­τώ­πι­σης χημι­κού πολέ­μου, drones και ραντάρ.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να:

- 11 ελι­κό­πτε­ρα Mi-17

- 300 drones Switchblade

- 18 Κανό­νια Howitzers και προ­στα­τευ­τι­κό εξο­πλι­σμό για προ­στα­σία από χημι­κές επιθέσεις

- 200 τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα μετα­φο­ράς προ­σω­πι­κού M113

- 10 ραντάρ αντιπυροβολικού

- 500 αντιαρ­μα­τι­κούς πυραύ­λους Javelin

- 30.000 σετ στρα­τιω­τι­κών στο­λών και κράνη

Σημειώ­νε­ται πως οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες έχουν επί­σης διευ­κο­λύ­νει και την απο­στο­λή στην Ουκρα­νία συστη­μά­των αερά­μυ­νας S‑300 από τη Σλοβακία.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο