Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνη φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε οικισμός — Έκλεισε τμήμα της επαρχιακής οδού Ισθμού — Επιδαύρου

Σε εξέ­λι­ξη είναι η φωτιά στην περιο­χή Νέα Αλμυ­ρή, Κοριν­θί­ας και όπως ανέ­φε­ρε στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο δήμαρ­χος Κοριν­θί­ων, Βασί­λης Νανό­που­λος, «εκκε­νώ­θη­κε, για προ­λη­πτι­κούς λόγους, η κοι­νό­τη­τα Ρυτό και οι κάτοι­κοι βρί­σκο­νται σε ασφα­λές σημείο».

Επί­σης, σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο, «εξε­τά­σθη­κε το ενδε­χό­με­νο να εκκε­νω­θεί και η κοι­νό­τη­τα Ντράσ­σα, αλλά τελι­κά η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση ανα­κλή­θη­κε». Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με από­φα­ση της Αστυ­νο­μί­ας, διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των σε τμή­μα της επαρ­χια­κής οδού, Ισθμού — Επι­δαύ­ρου, για λόγους ασφα­λεί­ας, εξαι­τί­ας της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

Σε εξέ­λι­ξη είναι η φωτιά στην περιο­χή Νέα Αλμυ­ρή, Κοριν­θί­ας και όπως ανέ­φε­ρε στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο δήμαρ­χος Κοριν­θί­ων, Βασί­λης Νανό­που­λος, «εκκε­νώ­θη­κε, για προ­λη­πτι­κούς λόγους, η κοι­νό­τη­τα Ρυτό και οι κάτοι­κοι βρί­σκο­νται σε ασφα­λές σημείο».

Επί­σης, σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο, «εξε­τά­σθη­κε το ενδε­χό­με­νο να εκκε­νω­θεί και η κοι­νό­τη­τα Ντράσ­σα, αλλά τελι­κά η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση ανακλήθηκε».Παράλληλα, σύμ­φω­να με από­φα­ση της Αστυ­νο­μί­ας, διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των σε τμή­μα της επαρ­χια­κής οδού, Ισθμού — Επι­δαύ­ρου, για λόγους ασφα­λεί­ας, εξαι­τί­ας της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται πυρ­κα­γιά σε δασι­κή περιο­χή του Ταξιάρ­χη στη Χαλ­κι­δι­κή. Η φωτιά εκδη­λώ­θη­κε λίγο πριν από τις 2 το μεση­μέ­ρι. Άμε­ση ήταν η κινη­το­ποί­η­ση της Πυρο­σβε­στι­κής. Επι­χει­ρούν για την κατά­σβε­σή της είκο­σι οκτώ πυρο­σβέ­στες με δέκα οχή­μα­τα και δύο πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα. Από αέρος συν­δρά­μει ένα ελικόπτερο.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία, η φωτιά καί­ει σε δύσβα­τα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απει­λεί­ται κατοι­κη­μέ­νη περιοχή.

Σαράντα δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε 40 ανήλ­θαν οι δασι­κές πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, το τελευ­ταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατά­σβε­σή τους επι­χεί­ρη­σαν συνο­λι­κά 705 πυρο­σβέ­στες με 219 οχή­μα­τα, 25 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 17 αερο­σκά­φη και 12 ελι­κό­πτε­ρα. Συν­δρο­μή παρεί­χαν υδρο­φό­ρες Ο.Τ.Α. και μηχα­νή­μα­τα έργου.

Οσον αφο­ρά τη δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε το από­γευ­μα στην Δ.Ε. Σαρω­νι­κού Δήμου Κοριν­θί­ας, είναι σε εξέ­λι­ξη και επι­χει­ρούν αυτή την ώρα 57 πυρο­σβέ­στες με 18 οχή­μα­τα, 2 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 5 αερο­σκά­φη και 4 ελι­κό­πτε­ρα. Συν­δρο­μή παρέ­χουν υδρο­φό­ρες ΟΤΑ και μηχα­νή­μα­τα έργου.

Την επι­χεί­ρη­ση κατά­σβε­σης συντο­νί­ζει ο αρχη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, αντι­στρά­τη­γος Στέ­φα­νος Κολο­κού­ρης, ενώ με δια­τα­γή του σπεύ­δει στην περιο­χή κλι­μά­κιο της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρησμού.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο