Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επισκόπηση 22/9/2019 — «Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί, με μάτι αριστερό το βλέπω»

Πώς το φέρ­νει καμιά φορά η μοί­ρα. Σαν σήμε­ρα 22 Αυγού­στου (1943) γεν­νή­θη­κε ο Δήμή­τρης Γλη­νός, το 2014 έφυ­γε από τη ζωή ο Εμμα­νου­ήλ Κρια­ράς.

***

Πολ­λή κου­βέ­ντα για Επα­νά­στα­ση με αφορ­μή τη δήλω­ση της πλοιάρ­χου σκά­φους ΜΚΟ. Για να μιλή­σου­με για επα­νά­στα­ση πρέ­πει πρώ­τα να μάθου­με την αντε­πα­νά­στα­ση και για τις για­λαν­τζί επαναστάσεις

***

Στα σκα­ριά ελά­φρυν­ση των ΠΑΕ και των ΚΑΕ (εφο­πλι­στές βιο­μή­χα­νοι κλπ) με μεί­ω­ση του ΦΠΑ πιθα­νά στο χαμη­λό συντε­λε­στή. Και συ καη­μέ­νε βιο­πα­λαι­στή «πλή­ρω­νε τον κού­κο αηδόνι».

***

Στο Παρί­σι  Κυρ. Μητσο­τά­κης υπό­σχε­ται φορο­ε­λα­φρύν­σεις και ευνοϊ­κό επεν­δυ­τι­κό κλί­μα (έχει προ­ε­τοι­μά­σει το έδα­φος η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ). Και αυτά κάποιος πρέ­πει να τα πλη­ρώ­σει. Μαντέψ­τε ποιος…

***

Ο Αμα­ζό­νιος, ο  “πνεύ­μο­νας” της Γης καί­γε­ται και ο Μπολ­σο­νά­ρο χτε­νί­ζε­ται… Λέει ότι βάζουν τις φωτιές οι ΜΚΟ για να τον πλήξουν…

***

Η αλή­θεια όμως είναι ότι Αμα­ζό­νιος δεν κατα­στρέ­φε­ται από τις φωτιές αλλά από την απλη­στία των καπιταλιστών.

***

Από την άλλη οι ΜΚΟ δεν αμφι­σβη­τούν ουσια­στι­κά τη δρά­ση των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στον Αμα­ζό­νιο. Σαν την καπε­τά­νισ­σα που αρνή­θη­κε το μετάλ­λιο από την πόλη του Παρι­σιού, για­τί δε δέχε­ται η Γαλ­λία μετα­νά­στες και για τον τρό­πο που φέρε­ται η αστυ­νο­μία στους άστε­γους, κου­βέ­ντα όμως για ο ρόλο της Γαλ­λί­ας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και στην εκμε­τάλ­λευ­ση λαών

***

Ναι οκ, αυτά είναι ξύλι­νη γλώσ­σα. Πάμε παρακάτω…

***

«Και θα σκο­τώ­νε­στε με δική μας ευθύ­νη και θα μας πλη­ρώ­νε­τε εξο­ντω­τι­κά πρό­στι­μα πριν σκο­τω­θεί­τε». Αυτός είναι ο τίτλος που αρμό­ζει στις κυβερ­νη­τι­κές εξαγ­γε­λί­ες για τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα αντι­με­τώ­πι­σης των τρο­χαί­ων ατυ­χη­μά­των — δυστυ­χη­μά­των στην Κρή­τη. Τάδε έφη ΕΠ Κρή­της του ΚΚΕ.

***

Αλλα­γή στην ηγε­σία της ΔΕΗ και στο δια ταύ­τα, από αυτά που είπαν: Αυξή­σεις στα τιμο­λό­για (των νοι­κο­κυ­ριών και όχι των βιο­μη­χα­νιών), ανε­λέ­η­το «κυνή­γι» των κατα­να­λω­τών που χρω­στούν, απο­λύ­σεις με τη μορ­φή εθε­λου­σί­ας εξό­δου για τους εργα­ζό­με­νους της επι­χεί­ρη­σης και μερι­κή ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του δικτύ­ου διανομής.

***

Έδω­σε έγκρι­ση το ΚΑΣ για να προ­χω­ρή­σει η επέν­δυ­ση στο Ελλη­νι­κό. Δεν πάνε πολ­λές ημέ­ρες που ο Κυρ. Μητσο­τά­κης συνά­ντη­σε τον υιό Λάτση και υπο­σχέ­θη­κε επί­σπευ­ση δια­δι­κα­σιών για την υλο­ποί­η­ση της επένδυσης.

***

Τ’ άρπα­ξαν τα χημι­κά τους οι καρ­δι­τσιώ­τες που πήγαν στο δημαρ­χείο να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν ενά­ντια στο ξεπού­λη­μα δημο­τι­κής γης, της κατα­στρο­φής του περι­βάλ­λο­ντος αλλά και της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης και παρά­δο­σης της Ενέρ­γειας σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Τι νομί­ζα­τε μόνο η για­τρός στο Θριά­σιο είναι και οι συνταξιούχοι…

***

290 περι­στα­τι­κά βασα­νι­στη­ρί­ων και εν γένει άγριας αστυ­νο­μι­κής βίας κατέ­γρα­ψε ο Συνή­γο­ρος του Πολί­τη στα 2017–18, όπως ανα­φέ­ρει σε έκθε­σή του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο