Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επισκόπηση 24/8/2019 — «Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί, με μάτι αριστερό το βλέπω»

Αμα­ζό­νιος. Δεν είναι η ωτιά. Είναι ο Καπι­τα­λι­σμός. Αν δεν απο­φα­σί­σου­με να κάψου­με τις αγο­ρές, θα και­γό­μα­στε εμείς και τα δάση.

***

Παρέμ­βα­ση Τσί­πρα για τον Αμα­ζό­νιο. Εδώ θα μου πεις πήρε θέση και ο Σάκης Ρου­βάς, ναι για τον εκλε­κτό της Μαριάν­νας λέω, και μη ρωτή­σε­τε ποιας Μαριάννας.

***

Υπο­κρι­τι­κός  καβγάς ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ για την περι­βαλ­λο­ντι­κή κατα­στρο­φή στον Αμα­ζό­νιο. Αυτών δηλα­δή που άφη­σαν τη χώρα στο έλε­ος της φωτιάς και των και­ρι­κών φαινομένων.

***

Για τις μεγά­λες περι­βαλ­λο­ντι­κές κατα­στρο­φές που κόστι­σαν ανθρώ­πι­νες ζωές όπως η πυρ­κα­γιά στο Μάτι, την Πελο­πόν­νη­σο, ή την Εύβοια ή τις πλημ­μύ­ρες στη Μάν­δρα, στην Κρή­τη κλπ κου­βέ­ντα. Τι να πουν Δικό τους έργο είναι.

***

Κάλ­πι­κη  και η ”ευαι­σθη­σία” των G7 πρω­το­στα­τού­ντος το Μακρόν.  «την ενερ­γο­ποί­η­ση της αντι­λαϊ­κής συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Mercosur, για την οποία τα γαλ­λι­κά μονο­πώ­λια διεκ­δι­κούν μεγα­λύ­τε­ρα μερί­δια από τους αντα­γω­νι­στές τους. Το ίδιο κάλ­πι­κη είναι και η ”ευαι­σθη­σία” των κυβερ­νή­σε­ων του G7, όπου οι μετα­ξύ τους αντι­θέ­σεις εκτός των άλλων αφο­ρούν και την εκμε­τάλ­λευ­ση του Αμα­ζο­νί­ου, η οποία απο­τε­λεί μήλον της έρι­δος για τους μεγά­λους ομίλους».

***

Ο Ιάσων Πιπί­νης σύμ­βου­λος του του πρω­θυ­πουρ­γού για θέμα­τα Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής. Απο­λύ­τως λογικό.

***

Τι εστί Ιάσων Πιπί­νης; Ο «παρα­γω­γός» όλων των fake news σε σχέ­ση με τη Βενε­ζου­έ­λα και το νόμι­μα εκλεγ­μέ­νο πρό­ε­δρό της Νικο­λάς Μαδούρο.

***

«Κύριε Γκουαϊ­δό, ποιος είναι ο νόμι­μος πρό­ε­δρος αυτή τη στιγ­μή στη Βενε­ζου­έ­λα;», η ερώ­τη­ση Πιπί­νη στον ακρο­δε­ξιό πρα­ξι­κο­πη­μα­τία Χουάν Γκουαϊδό.

***

Όπως απο­λύ­τως λογι­κή και η τοπο­θέ­τη­ση διοι­κη­τή 1ης Υγειο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας, δηλα­δή της μεγα­λύ­τε­ρης υγειο­νο­μι­κής περι­φέ­ρειας της χώρας με 30 νοσο­κο­μεία στην ευθύ­νη της, τον πρώ­ην διοι­κη­τή της Διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Αττι­κής και αντι­στρά­τη­γο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας Π. Στάθη.

***

Με τόσα κρού­σμα­τα αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας στα νοσο­κο­μεία  θα μετο­νο­μα­στεί σε Υπουρ­γείο Δημό­σιας Υγεί­ας και Τάξης

***

Χυδαί­ος αντι­κομ­μου­νι­σμός από την ΕΕ με αφορ­μή την 23η Αυγού­στου και την ανι­στό­ρη­τη και επι­κίν­δυ­νη εξί­σω­ση φασι­σμού — κομ­μου­νι­σμού με τα πανη­γύ­ρια για την ανα­τρο­πή του σοσιαλισμού.

***

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο