Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστήμη & Έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους

Όπως ήδη ανα­φέ­ρα­με σε σχε­τι­κό ρεπορ­τάζ στο πλαί­σιο της τρι­ή­με­ρης επί­σκε­ψης στο Λον­δί­νο αντι­προ­σω­πεί­ας του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής το Δημή­τη­ρη Κου­τσού­μπα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ‑ανά­με­σα σε πολ­λές άλλες δρά­σεις εκδή­λω­ση με θέμα «Η Επι­στή­μη και η Έρευ­να στην υπη­ρε­σία των λαϊ­κών ανα­γκών και όχι του καπι­τα­λι­στι­κού κέρ­δους», με κεντρι­κό ομι­λη­τή τον ΓΓ του Κόμ­μα­τος, μετά από άνοιγ­μα του Πανα­γιώ­τη Ρεν­τζε­λά (ΣΣ |> γραμ­μα­τέ­ας της ΤΟ Δυτι­κής Ευρώ­πης του ΚΚΕ και βοη­θός καθη­γη­τή στην Κοι­νω­νι­κή Ψυχολογία)

Συνε­χί­ζου­με σήμε­ρα με την παρου­σί­α­ση κάποιων ακό­μη πλευρών

  1. Το Νομι­κό Δίκαιο στην υπη­ρε­σία του καπι­τα­λι­στι­κού τρό­που παρα­γω­γής [«Νομι­κή Επι­στή­μη και Έρευ­να: Στην υπη­ρε­σία της αστι­κής εξου­σί­ας ή των κοι­νω­νι­κών ανα­γκών;»] (Δημή­τρης Κιβω­τί­δης Λέκτο­ρας της Φιλο­σο­φί­ας του Δικαί­ου του Πανε­πι­στη­μί­ου Ανα­το­λι­κού Λονδίνου)
  2. Ανά­γκη που μπο­ρεί να ικα­νο­ποι­η­θεί στο σοσια­λι­σμό ο περισ­σό­τε­ρος ελεύ­θε­ρος χρό­νος και η ανα­ψυ­χή (Νίκα Μπα­λω­μέ­νου Επί­κου­ρος καθη­γή­τρια Του­ρι­στι­κού Σχε­δια­σμού και Επι­με­λή­τρια ερευ­νη­τι­κών σπου­δών, σχο­λή Διοί­κη­σης Επι­χει­ρή­σε­ων, Πανε­πι­στή­μιο του Χάρτφορντσαϊρ )
  3. Η επι­στη­μο­νι­κή έρευ­να στην Υγεία «δέσμια» της κερ­δο­φο­ρί­ας (Νίκος Φου­ντου­λά­κης Παθο­λό­γος, υπο­ψή­φιος διδά­κτωρ Ιατρι­κής στο «King’s College London» )
  4. Οι φυσι­κές επι­στή­μες δέχο­νται «διπλή επί­θε­ση» (Πέτρος Ανδρο­βι­τσα­νέ­ας Φυσι­κός, μετα­δι­δα­κτο­ρι­κός ερευ­νη­τής στη Φυσι­κή του Πανε­πι­στη­μί­ου Έξετερ)

 


 

   🔺     🔻

click

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο