Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστολή της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα: ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια

επι­στο­λή έδω­σαν στη δημο­σιό­τη­τα η οικο­γέ­νεια και οι φίλοι του Παύ­λου Φύσ­σα με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 5 χρό­νων στις 18 Σεπτέμ­βρη 2018, από τη δολο­φο­νία του από τη φασι­στι­κή δολο­φο­νι­κή Χρυ­σή Αυγή. Ανά­με­σα σε άλλα, στην επι­στο­λή αναφέρεται:

«Σε λίγες μέρες συμπλη­ρώ­νο­νται 5 χρό­νια από την ημέ­ρα που ο Παύ­λος στά­θη­κε όρθιος και κοί­τα­ξε “το Τέρας” στα μάτια, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ο φόβος και η ελευ­θε­ρία, είναι έννοιες που δεν συμ­βα­δί­ζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμε­ρα στε­κό­μα­στε κι εμείς ακό­μα εδώ, ακλό­νη­τοι, απέ­να­ντι στους χρυ­σαυ­γί­τες δολο­φό­νους του, που προ­σπα­θούν απε­γνω­σμέ­να να απο­δεί­ξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμι­μο” πολι­τι­κό κόμ­μα και όχι μια νεο­να­ζι­στι­κή οργά­νω­ση με μόνο στό­χο να κατα­σπα­ρά­ξει όποιον φαντα­σιώ­νε­ται ως εχθρό της, σε συνέ­χεια των ιδε­ο­λο­γι­κών της προγόνων.

Πλη­σιά­ζο­ντας πάλι ο Σεπτέμ­βρης, είναι για εμάς μια ευκαι­ρία να τους υπεν­θυ­μί­σου­με την αυτο­νό­η­τη θέση μας: Οτι θα παλέ­ψου­με έως το τέλος για να μην παρα­δο­θεί η γει­το­νιά του Παύ­λου στους δολο­φό­νους του. Δεν θα τους επι­τρέ­ψου­με να αλω­νί­ζουν στις γει­το­νιές όπου μεγα­λώ­νουν τα παι­διά μας, ποτί­ζο­ντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η κατα­δί­κη των νεο­να­ζί στο δρό­μο πρέ­πει να υπο­δε­χθεί την τυπι­κή κατα­δί­κη από τη δικαιο­σύ­νη, που οφεί­λει να είναι βαριά και συνο­λι­κή. Επί­σης, αυτο­νό­η­το για μας είναι ότι σε κάθε περί­πτω­ση οι αγώ­νες δίνο­νται στον τόπο και στο χρό­νο που δια­μόρ­φω­σαν οι ιστο­ρι­κές συγκυ­ρί­ες και όχι σε τόπο και σε χρό­νο που καθέ­νας ή κάποιοι μεμο­νω­μέ­να κρί­νουν προς το πολι­τι­κό συμ­φέ­ρον τους.

(…) Για όλα τα παρα­πά­νω, καλού­με όποιον νιώ­θει την ευθύ­νη να στα­θεί μαζί μας και απέ­να­ντί τους στις φετι­νές εκδη­λώ­σεις μνή­μης και αγώ­να στο Κερα­τσί­νι. Στις 15/9 και όπως κάθε χρό­νο, διορ­γα­νώ­νου­με στον νέο χώρο των Λιπα­σμά­των του Δήμου Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας μεγά­λη συναυ­λία με τίτλο “5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ”, όπου συμ­με­τέ­χουν καλ­λι­τέ­χνες από όλο το μου­σι­κό φάσμα, παίρ­νο­ντας θέση με τη μου­σι­κή τους, και στις 18/9 στη­ρί­ζου­με την κεντρι­κή αντι­φα­σι­στι­κή πορεία που ξεκι­νά­ει από το μνη­μείο του Παύ­λου στο Κερα­τσί­νι, με κατεύ­θυν­ση φέτος προς τα γρα­φεία των δολο­φό­νων στον Πειραιά.

Τέλος, να επι­ση­μά­νου­με ότι με κανέ­ναν τρό­πο δεν συν­δε­ό­μα­στε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδη­λώ­σεις της, και ειδι­κό­τε­ρα τη συναυ­λία και το συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να στις 15/9, παρό­τι αυτή επι­χει­ρεί για ακό­μα μία χρο­νιά να παρα­πλα­νή­σει ως προς τη δήθεν συμ­με­το­χή μας στις δρά­σεις της, τόσο τους καλ­λι­τέ­χνες που συμ­με­τέ­χουν, όσο και το αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο