Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστράτευσαν μέχρι και τον Αντετοκούνμπο για να μας πείσουν για την ατομική ευθύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάν­νης Αντε­το­κούν­μπο είναι ο πρω­τα­γω­νι­στής στη νέα δια­δι­κτυα­κή καμπά­νια της κυβέρ­νη­σης για τον κορο­νο­ϊό, με τίτλο: «Εφαρ­μό­ζου­με τα μέτρα, παί­ζου­με την καλύ­τε­ρη άμυνα».

Χωρίς να υπο­τι­μά κανείς τη σημα­σία τήρη­σης από τους πολί­τες των κανό­νων προ­στα­σί­ας στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά τους, ουσια­στι­κά η κυβέρ­νη­ση επεν­δύ­ει σε επι­κοι­νω­νια­κές καμπά­νιες για να πετά­ξει το  μπα­λά­κι των ευθυ­νών στην κοι­νω­νία, απο­κρύ­πτο­ντας τις δικές της τερά­στιες ευθύ­νες για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί με την παν­δη­μία. Την άρνη­σή της έστω και τώρα να λάβει τα ανα­γκαία μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας και της ζωής του λαού. Οι δικές της επι­λο­γές και παρα­λή­ψεις ευθύ­νο­νται για την έντα­ση της παν­δη­μί­ας στη χώρα μας.

Το βίντεο ανήρ­τη­σε σε μήνυ­μά του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης (Twitter και Facebook) ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης. Αφού τονί­ζει πως «τις ημέ­ρες των γιορ­τών συνε­χί­ζου­με τον κρί­σι­μο αγώ­να για την υγεία μας», αλλά και ότι «είναι και­ρός η ζωή να πάρει τη ρεβάνς», ο πρω­θυ­πουρ­γός ευχα­ρι­στεί τον Έλλη­να σταρ του ΝΒΑ που ενώ­νει, όπως λέει, τη φωνή του μ’ εκεί­νον και τα λόγια του: «Όλοι μαζί, παί­ζου­με άμυ­να και κερ­δί­ζου­με ξανά την ελευ­θε­ρία μας».

Το βίντεο, διάρ­κειας περί­που ενός λεπτού, ξεκι­νά­ει με τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο να λέει πως «οι νίκες ξεκι­νά­νε από την άμυ­να» και ότι «ένας να μην παί­ζει, θα τα χάσου­με όλα». Και κατα­λή­γει, σημειώ­νο­ντας: «Πρέ­πει να παί­ξου­με άμυ­να. Αυτοί που αγα­πά­με, η ζωή, είναι το γήπε­δό μας. Και κάνου­με ό,τι χρειά­ζε­ται και νικά­με τον αόρα­το αντί­πα­λο, τον κορο­νο­ϊό. Στο τέλος, βγαί­νου­με όλοι MVP».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο