Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτρέπονται από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις — Παραμένει το sms

Από αύριο το πρωί 29 Μαΐ­ου, επι­τρέ­πο­νται οι δια­δη­μο­τι­κές μετα­κι­νή­σεις εντός της περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδο­μά­δας, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς κατά τη διάρ­κεια της ενη­μέ­ρω­σης για την πορεία της παν­δη­μί­ας για την λοί­μω­ξη Covid-19.

Παράλ­λη­λα, όπως είπε ο κ. Χαρ­δα­λιάς, παρα­μέ­νει ‑έως την άρση των υπερ­το­πι­κών μετα­κι­νή­σε­ων, δηλα­δή μετα­ξύ των Περι­φε­ρεια­κών Ενο­τή­των- η υπο­χρέ­ω­ση απο­στο­λής ειδι­κού μηνύ­μα­τος για οποια­δή­πο­τε μετακίνηση.

Με τον κωδι­κό 6 η μετα­κί­νη­ση σε κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης και καφέ από τη Δευ­τέ­ρα 3 Μαϊου

Τις συν­θή­κες που θα λει­τουρ­γή­σουν τα κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης από τη Δευ­τέ­ρα 3 Μαΐ­ου ανα­κοί­νω­σε ο κ. Χαρ­δα­λιάς, κατά τη διάρ­κεια της τακτι­κής ενη­μέ­ρω­σης για την παν­δη­μία του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Συγκε­κρι­μέ­να από τις 3 Μαΐ­ου επι­τρέ­πε­ται για όλα τα κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης και καφέ η χρή­ση υπαί­θριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθή­με­νους. Δεν επι­τρέ­πε­ται καθ’ όλη τη διάρ­κεια της ημέ­ρας και λει­τουρ­γί­ας τους, η μου­σι­κή στα κατα­στή­μα­τα αυτά. Από τη Δευ­τέ­ρα για τη μετα­κί­νη­ση σε κατά­στη­μα εστί­α­σης και καφέ θα χρη­σι­μο­ποιεί­ται ο κωδι­κός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐ­ου και για μία εβδο­μά­δα, το πέρας κυκλο­φο­ρί­ας καθο­ρί­ζε­ται στις 11 το βρά­δυ. Τα κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης και τα καφέ θα κλεί­νουν το αργό­τε­ρο στις 10.45 μμ.

«Σε κάθε περί­πτω­ση, όλοι θα πρέ­πει να βρι­σκό­μα­στε στα σπί­τια μας στις 11», τόνι­σε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλ­λη­λα, γνω­στο­ποί­η­σε ότι αύριο θα υπάρ­ξουν διευ­κρι­νι­στι­κές ανα­κοι­νώ­σεις από το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών σε σχέ­ση με τους κωδι­κούς που θα ανοί­ξουν και που αφο­ρούν στα κατα­στή­μα­τα υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος καθώς και για άλλα θέμα­τα που αφο­ρούν στους εργα­ζο­μέ­νους σε αυτά.

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση για την Κυριακή του Πάσχα

Με τη χρή­ση SMS με τον κωδι­κό 6 θα μπο­ρεί να γίνει η μετα­κί­νη­ση την Κυρια­κή του Πάσχα, όπως ανα­κοί­νω­σε ο κ. Χαρ­δα­λιάς κατά την τακτι­κή ενη­μέ­ρω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Συγκε­κρι­μέ­να, την Κυρια­κή του Πάσχα ‑και μόνο- υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα συγκέ­ντρω­σης δύο οικο­γε­νειών έως 9 άτο­μα σε εσω­τε­ρι­κό χώρο, και έως 12 άτο­μα αν πρό­κει­ται για υπαί­θριο χώρο. Η μετα­κί­νη­ση θα γίνε­ται με την υπο­χρε­ω­τι­κή απο­στο­λή SMS με τον κωδι­κό 6, ενώ συστή­νε­ται η διε­νέρ­γεια οικια­κού αυτο­δια­γνω­στι­κού τεστ σε όσους συμ­με­τέ­χουν στις συγκε­ντρώ­σεις αυτές.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι μέχρι και την Κυρια­κή του Πάσχα το χρο­νι­κό όριο απα­γό­ρευ­σης κυκλο­φο­ρί­ας (curfew) είναι από τις 10 το βρά­δυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Στο «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι Ξάνθης και Ιάσμου

Στο επί­πε­δο πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (βαθύ κόκ­κι­νο) εντάσ­σο­νται ο δήμος Ξάν­θης και ο δήμος Ιάσμου, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλ­λη­λα, στο επί­πε­δο αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (κόκ­κι­νο) από το επί­πε­δο πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (βαθύ κόκ­κι­νο) κατε­βαί­νουν η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Ζακύν­θου, η περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Αργο­λί­δας, η περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολιν­δρού, ο δήμος Γρε­βε­νών, ο δήμος Καρ­δί­τσας, ο δήμος Σπε­τσών, ο δήμος Κύθνου.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο