Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτροπή Αγώνα ΕΣΤΑΜΕΔΕ & ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ: Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Μπρο­στά στα χρο­νί­ζο­ντα προ­βλή­μα­τα των συντα­ξιού­χων μηχα­νι­κών (μεί­ω­ση εφά­παξ των ελευ­θε­ρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών μηχα­νι­κών στο μισό, με το νόμο Κατρού­γκα­λου, ανα­γκα­στι­κή επι­στρο­φή 4.000 ευρώ, από­σπα­ση από τους μηχα­νι­κούς του κτι­ρί­ου της ασφά­λι­σής τους, που κατα­σκευά­στη­κε με το αίμα τους στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος, ειδι­κά για τις ανά­γκες ασφά­λι­σης του ΤΣΜΕΔΕ και παρα­χώ­ρη­σή του στην Τρά­πε­ζα Αττι­κής, συνέ­χι­σης της 60χρονης εγκα­τά­λει­ψης, απα­ξί­ω­σης και κλο­πής του κλη­ρο­δο­τή­μα­τος Αξε­λού καθυ­στέ­ρη­ση απο­νο­μής των συντά­ξε­ων, δικα­στι­κά και ηλε­κτρο­νι­κά πρα­ξι­κο­πή­μα­τα κλπ.κλπ) οι Επι­τρο­πές Αγώ­να ΕΣΤΑΜΕΔΕ & ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Καλούν σε Συνέ­ντευ­ξη Τύπου στις 12 το μεση­μέ­ρι της Τρί­της 15 Νοέμ­βρη, στα γρα­φεία ‑2ος όρο­φος του κτι­ρί­ου πρώ­ην ΤΣΜΕΔΕ, Κολο­κο­τρώ­νη 4, όπου,

Θα παρου­σια­στούν τα μεγά­λα επί­και­ρα προ­βλή­μα­τα των Συντα­ξιού­χων ΤΣΜΕΔΕ, Μηχα­νι­κών και συνερ­γα­τών τους, καθώς και η πορεία των αγω­νι­στι­κών δρά­σε­ων για την επί­λυ­σή τους

Το μεγά­λο πρό­βλη­μα της σφα­γής του πενι­χρού εφά­παξ των ελευ­θε­ρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών μηχα­νι­κών στο μισό, με το νόμο Κατρού­γκα­λου, η συγκά­λυ­ψη της, με παρά­νο­μη κατα­βο­λή διο­γκω­μέ­νου εφά­παξ, για να μην υπάρ­ξουν αντι­δρά­σεις και η ανα­γκα­στι­κή επι­στρο­φή των κάπου 4.000 ευρώ, του επί πλέ­ον από το νόμι­μο κου­τσου­ρε­μέ­νου εφά­παξ, που υιο­θε­τή­θη­κε και από τη σημε­ρι­νή κυβέρνηση.

Η από­σπα­ση από τους μηχα­νι­κούς του κτι­ρί­ου της ασφά­λι­σής τους, που κατα­σκευά­στη­κε με το αίμα τους στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος, ειδι­κά για τις ανά­γκες ασφά­λι­σης του ΤΣΜΕΔΕ και η παρα­χώ­ρη­σή του στην Τρά­πε­ζα Αττι­κής και τον εγγυο­δο­τι­κό πιστω­τι­κό φορέα ιδιω­τι­κού δικαί­ου, το ΤΜΕΔΕ. Η ταλαι­πω­ρία των μηχα­νι­κών σε πολ­λά και δυσπρό­σι­τα σημεία της Αθή­νας. Το πάγω­μα του προ­γραμ­μα­τι­σμού συγκε­ντρο­ποί­η­σης των υπη­ρε­σιών στην Κολο­κο­τρώ­νη και η φθο­ρά από την αχρη­σία των έργων ανα­καί­νι­σης που έγι­ναν γι΄ αυτή τη συγκεντροποίηση.

Η συνέ­χι­ση της 60χρονης εγκα­τά­λει­ψης, απα­ξί­ω­σης και κλο­πής του κλη­ρο­δο­τή­μα­τος Αξε­λού και η ανά­γκη άμε­σης κατα­σκευ­ής του γηρο­κο­μεί­ου με το ένα χιλιο­στό των κλα­πέ­ντων απο­θε­μα­τι­κών του ΤΣΜΕΔΕ.

Η καθυ­στέ­ρη­ση απο­νο­μής των συντά­ξε­ων. Το αδιέ­ξο­δο αυτών που χρω­στά­νε μεγά­λα ποσά εισφο­ρών και η κλο­πή των δικαιω­μά­των σύνταξης.

Τα δικα­στι­κά και ηλε­κτρο­νι­κά πρα­ξι­κο­πή­μα­τα στους δυο συλ­λό­γους των συντα­ξιού­χων μηχα­νι­κών και η ουσια­στι­κή λει­τουρ­γία των συλ­λό­γων μας στα μαζι­κά αγω­νι­στι­κά διεκ­δι­κη­τι­κά πλαίσια.

Σύντο­μη ανα­φο­ρά στα υπό­λοι­πα, επί­σης μεγά­λα προ­βλή­μα­τα των συντα­ξιού­χων μηχανικών.

Με εκτί­μη­ση
Για την Επι­τρο­πή Αγώ­να των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Κώστας Τζα­τζά­νης Πρό­ε­δρος 6909598530
Από­στο­λος Τσι­ρο­ζί­δης Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας 6984192466

Για την Επι­τρο­πή Αγώ­να των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Μάν­θος Ιμπριά­λος, Επι­κε­φα­λής 6977219710

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο