Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτροπή Σεισμικής Επικινδυνότητας: Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα

Ομα­λά εξε­λίσ­σε­ται η σει­σμι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στην περιο­χή της δυτι­κής Αττι­κής, όπως εκτι­μή­θη­κε στην έκτα­κτη σύσκε­ψη των μελών της Επι­τρο­πής Σει­σμι­κής Επι­κιν­δυ­νό­τη­τας και Αξιο­λό­γη­σης Σει­σμι­κού Κιν­δύ­νου που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στον Οργα­νι­σμό Αντι­σει­σμι­κού Σχε­δια­σμού και Προ­στα­σί­ας (ΟΑΣΠ) αργά το βρά­δυ της Παρασκευής.

Ο σει­σμός προ­ήλ­θε κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα από το δυτι­κό άκρο του ρήγ­μα­τος της Πάρ­νη­θας, το οποίο δεν είχε ενερ­γο­ποι­η­θεί στο σει­σμό του 1999.

Η Επι­τρο­πή τονί­ζει ακό­μη ότι «οι κάτοι­κοι της ευρύ­τε­ρης περιο­χής θα πρέ­πει να ακο­λου­θούν μόνο τις οδη­γί­ες της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, του ΟΑΣΠ και των άλλων αρμό­διων φορέ­ων. Πρέ­πει να απο­φεύ­γουν την παρα­μο­νή και διέ­λευ­ση πλη­σί­ον ετοι­μόρ­ρο­πων και εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νων κτι­ρί­ων. Σε περί­πτω­ση που θα δια­πι­στω­θούν βλά­βες σε χώρους κατοι­κί­ας ή εργα­σί­ας, θα πρέ­πει να απευ­θύ­νο­νται στους οικεί­ους δήμους, οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε αυξη­μέ­νη ετοιμότητα».

Σαρά­ντα εννέα μετα­σει­σμι­κές δονή­σεις είναι σημειω­θεί μέχρι τις 06.00 από τον ίδιο εστια­κό χώρο του χθε­σι­νού σει­σμού στην Μαγού­λα. Η μετα­σει­σμι­κή ακο­λου­θία έχει φθί­νου­σα πορεία και η μεγα­λύ­τε­ρη μετα­σει­σμι­κή δόνη­ση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο