Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ — ΗΠΑ: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

📍 Μεγάλη συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη στο Πάρκο Ελευθερίας  📌

Πλα­τύ άνοιγ­μα ώστε να ενη­με­ρω­θεί ο λαός για τη μεθό­δευ­ση ανα­νέ­ω­σης και επέ­κτα­σης της συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις βάσεις και για να μπει στον αγώ­να για να μη γίνει η χώρα δολο­φο­νι­κό ορμη­τή­ριο για ΗΠΑ — ΝΑΤΟ πραγ­μα­το­ποιούν οι φορείς που συγκρο­τούν την Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στη Συμ­φω­νία για τις Βάσεις, η οποία συγκρο­τή­θη­κε με πρω­το­βου­λία της ΕΕΔΥΕ, σωμα­τεί­ων και φορέ­ων του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.Με σύν­θη­μα «Οχι στις βάσεις και τα πυρη­νι­κά. Να μην ανα­νε­ω­θεί, να καταγ­γελ­θεί η “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ”» (ΣΑΑΣ) η πολύ­μορ­φη δρα­στη­ριό­τη­τα κορυ­φώ­νε­ται την Τετάρ­τη 2 Οκτώ­βρη με μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση ενά­ντια στη συμ­φω­νία, στις 7 μ.μ., στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας, δίπλα στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρεσβεία.

Καθη­με­ρι­νά, με εξορ­μή­σεις, όπως και μέσα από την καμπά­νια συλ­λο­γής υπο­γρα­φών, οι φορείς που καλούν στην κινη­το­ποί­η­ση ανα­δει­κνύ­ουν στο λαό τους τερά­στιους κιν­δύ­νους από την ανα­νέ­ω­ση της συμ­φω­νί­ας που δρο­μο­λο­γεί­ται απ’ την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στο πλαί­σιο του δεύ­τε­ρου γύρου του «Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου» με τις ΗΠΑ, στις αρχές Οκτώ­βρη στην Αθή­να και τον καλούν να πυκνώ­σει τις γραμ­μές του αγώ­να με αιτήματα:

  • ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά.
  • Να καταγ­γελ­θεί η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή «Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνεργασίας».
  • Να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και οι άλλες αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις.
  • Καμία συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

banner ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΑ Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στην ανα­κοί­νω­ση — κάλε­σμα για τη συγκέ­ντρω­ση η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στη ΣΑΑΣ απαι­τεί: «Να μην ανα­νε­ω­θεί, να καταγ­γελ­θεί η Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις» και καλεί το λαό στο δρό­μο του αγώ­να, για «να ορθώ­σου­με τεί­χος αντί­στα­σης ενά­ντια στην ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις και τα πυρη­νι­κά, που ετοι­μά­ζε­ται να υπο­γρά­ψει και να ενι­σχύ­σει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ (…) πατώ­ντας στο έδα­φος που έστρω­σε η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ. Να ανα­πτύ­ξου­με, να κλι­μα­κώ­σου­με την πάλη μας και να δώσου­με αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση στην επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού των Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Πομπέο, που έρχε­ται στην Αθή­να αρχές Οκτώ­βρη. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιά­δες των λαών».

Η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενη­με­ρώ­νει για τα σχέ­δια «ανα­βάθ­μι­σης» των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων σε όλη την Ελλά­δα και καταγ­γέλ­λει ότι «πρό­κει­ται για ορμη­τή­ρια πολέ­μου του αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού», τονί­ζο­ντας ότι «δια­μορ­φώ­νε­ται ένας θανα­τη­φό­ρος ιστός, που εμπλέ­κει την Ελλά­δα πολύ βαθιά στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους, την ώρα που οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ — Ρωσί­ας και Κίνας για τις ενερ­γεια­κές πηγές και αγω­γούς, συνε­χί­ζο­νται οι πόλε­μοι στη Συρία και τη Λιβύη, γίνο­νται πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες στον Περ­σι­κό Κόλ­πο, το Ισρα­ήλ δολο­φο­νεί τον Παλαι­στι­νια­κό λαό και κλι­μα­κώ­νε­ται η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο».

Παράλ­λη­λα, χαρα­κτη­ρί­ζει προ­κλη­τι­κές τις «τοπο­θε­τή­σεις της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομ­μά­των του κεφα­λαί­ου πως η εμπλο­κή της χώρας μας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυά­ται την ασφά­λεια και την ειρή­νη». Οπως ανα­φέ­ρει, «είναι “παρα­μύ­θια της Χαλι­μάς”, προ­σβάλ­λουν και υπο­τι­μούν το λαό μας (…)».

Σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα

Το μήνυ­μα του ξεση­κω­μού ενά­ντια στην άθλια συμ­φω­νία που βρί­σκε­ται στα σκα­ριά, φτά­νει παράλ­λη­λα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλά­δα. Στο πλαί­σιο αυτό:

  • Σε σύσκε­ψη για να οργα­νω­θεί η πάλη ενά­ντια στην ανα­νέ­ω­ση της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας καλεί η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης, την Τετάρ­τη 25/9, στις 7 μ.μ., στο Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσ­σα­λο­νί­κης και καλεί σε συμ­με­το­χή όλες τις Επι­τρο­πές Ειρή­νης Θεσ­σα­λο­νί­κης, εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, φορείς των επαγ­γελ­μα­τιών, Συλ­λό­γους Γυναι­κών και άλλους μαζι­κούς φορείς.
  • Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Λάρι­σας καλεί σε σύσκε­ψη αύριο, Τρί­τη, στις 7 μ.μ., στην ισό­γεια αίθου­σα του Εργα­τι­κού Κέντρου Λάρι­σας.
  • Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανί­ων καλεί σε σύσκε­ψη την Τετάρ­τη 25/9, στις 7.30 μ.μ., στο Εργα­τι­κό Κέντρο Χανίων.
  • H Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας — Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας καλεί σε σύσκε­ψη την Παρα­σκευή 27 Σεπτέμ­βρη στις 7 μ.μ. στην αίθου­σα του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας.

Logo EEDYE header🔻 Χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην επαίσχυντη Συμφωνία 🔻

«Οχι στις στρα­τιω­τι­κές βάσεις και τα πυρηνικά!
Να μην ανα­νε­ω­θεί η Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις βάσεις!
Κανέ­νας Ελλη­νας στρα­τιω­τι­κός σε απο­στο­λή εκτός συνόρων.
Να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
Απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ — ΕΕ».
».Τα παρα­πά­νω ακού­γο­νταν μετα­ξύ άλλων από τα μεγά­φω­να του Φεστι­βάλ, που καλού­σε τον κόσμο να υπο­γρά­ψει μαζι­κά ενά­ντια στην επέ­κτα­ση της Συμ­φω­νί­ας της κυβέρ­νη­σης της Ελλά­δας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου.

Και πράγ­μα­τι, και τις τρεις μέρες του Φεστι­βάλ η αντα­πό­κρι­ση από τον κόσμο ήταν μεγά­λη. Μαζι­κά, άνθρω­ποι κάθε ηλι­κί­ας υπέ­γρα­φαν στα διά­φο­ρα σημεία συλ­λο­γής υπο­γρα­φών, στέλ­νο­ντας μήνυ­μα κατα­δί­κης και ενα­ντί­ω­σης στην ανα­νέ­ω­ση της επι­κίν­δυ­νης Συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις.

Ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που προ­μη­θεύ­ο­νταν κεί­με­να υπο­γρα­φών προ­κει­μέ­νου να απευ­θυν­θούν σε συνα­δέλ­φους τους στο χώρο δου­λειάς, σε γει­το­νιές, σχο­λεία και σχο­λές, για να στα­λεί, μέσα και από τη συγκέ­ντρω­ση χιλιά­δων υπο­γρα­φών, ισχυ­ρό μήνυ­μα σε κυβέρ­νη­ση, αστι­κά κόμ­μα­τα και ιμπεριαλιστές.

Όποιος επι­θυ­μεί μπο­ρεί να υπο­γρά­ψει και ηλε­κτρο­νι­κά, στη διεύ­θυν­ση 


βλ και ΕΕΔΥΕ – ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ✴️ Πολύ­μορ­φες αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες ενά­ντια στην ανα­νέ­ω­ση της συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο