Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιχείρηση εξωραϊσμού των καταδικασμένων ναζί της Χρυσής Αυγής απ’ τον «Metropolis FM» — Παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ‑Θ

Την παρέμ­βα­ση της ΕΣΗΕΜ‑Θ προ­κά­λε­σε επι­στο­λή δημο­σιο­γρά­φων της Θεσ­σα­λο­νί­κης μέσα από την οποία καταγ­γέλ­λε­ται «η παρο­χή βήμα­τος προ­βο­λής, εξω­ραϊ­σμού και “εξαν­θρω­πι­σμού” των φυλα­κι­σμέ­νων μελών της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής, από τον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό “Μετρό­πο­λις”».

Αφορ­μή για την καταγ­γε­λία απο­τέ­λε­σε η εκπο­μπή του «ραδιο­φω­νι­κού παρα­γω­γού» Κ. Παπα­ζα­φει­ρί­ου, το Σάβ­βα­το 31 Οκτω­βρί­ου, μέσα από την οποία δόθη­κε βήμα στον φυλα­κι­σμέ­νο ναζί-εγκλη­μα­τία Ηλ. Κασιδιάρη.

Οι εργα­ζό­με­νοι με την επι­στο­λή τους κατήγ­γει­λαν ότι «όσο επι­κίν­δυ­νοι είναι οι ναζί-εγκλη­μα­τί­ες χρυ­σαυ­γί­τες νυν και πρώ­ην, είτε είναι μέσα στη φυλα­κή είτε έξω, άλλο τόσο επι­κίν­δυ­νος είναι και ο κάθε Παπα­ζα­φει­ρί­ου που την εξω­ρα­ΐ­ζει, προ­σπα­θώ­ντας να ακυ­ρώ­σει την λέξη εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση από πάνω της. Ευθύ­νη για το δηλη­τή­ριο που εκκρί­νε­ται από το “Μετρό­πο­λις”, έχει και ο διευ­θυ­ντής του Ρ/Σ που είναι δημο­σιο­γρά­φος και μέλος της ΕΣΗΕΜ‑Θ.

Ως εργα­ζό­με­νοι στα ΜΜΕ, που επί χρό­νια υπη­ρε­τού­με, από το πόστο του ο καθέ­νας, το δικαί­ω­μα του λαού στην ενη­μέ­ρω­ση, θεω­ρού­με χρέ­ος μας να μη κλεί­σου­με τα μάτια μας μπρο­στά στην προ­σπά­θεια του συγκε­κρι­μέ­νου Μέσου να αθω­ώ­σει τους εγκλη­μα­τί­ες για να συνε­χί­σουν ανε­μπό­δι­στοι να δηλη­τη­ριά­ζουν συνειδήσεις.

Η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση ακρι­βώς για­τί είναι ναζι­στι­κή. Οργά­νω­ση που στο­χο­ποιού­σε αγω­νι­ζό­με­νους εργά­τες, ανθρώ­πους του μόχθου, μετα­νά­στες. Εκτε­λού­σε με βάση οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο, που πηγά­ζει από την ίδια την αντι­δρα­στι­κή της φύση. Λει­τουρ­γού­σε σαν το μακρύ χέρι του συστή­μα­τος, ενά­ντια σε ότι δια­τα­ράσ­σει την κανο­νι­κό­τη­τα της εκμε­τάλ­λευ­σης, για να επι­βά­λει την υπο­τα­γή, απει­λώ­ντας και τρο­μο­κρα­τώ­ντας, εκεί όπου η κρα­τι­κή κατα­στο­λή δεν τα κατάφερνε».

Και τόνι­ζαν ότι «η θέση των εγκλη­μα­τιών της Χρυ­σής Αυγής είναι στη φυλα­κή. Όσοι ανή­κουν στα διά­φο­ρα ναζι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα δεν έχουν καμιά θέση ανά­με­σά μας, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε πουθενά».

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΜ‑Θ, που συνε­δρί­α­σε χθες, εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση με την οποία «απο­δο­κι­μά­ζει την παρα­χώ­ρη­ση βήμα­τος στον κατα­δι­κα­σμέ­νο από την Δικαιο­σύ­νη ως μέλος εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, Ηλία Κασι­διά­ρη, από τον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό “Μετρό­πο­λις”». Ανα­φέ­ρει ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος «παρα­γω­γός» «κινεί­ται τακτι­κά εκτός των ορί­ων οποιασ­δή­πο­τε δεο­ντο­λο­γί­ας και προ­κα­λεί τη δημο­κρα­τι­κή ευαι­σθη­σία των ακροατών».

Επι­πλέ­ον, η ΕΣΗΕΜ‑Θ, επι­ση­μαί­νει ότι «τέτοιες σκο­τει­νές περιο­χές στο ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό τοπίο απαι­τούν δρα­στι­κές παρεμ­βά­σεις από τους διευ­θυ­ντές των Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης αλλά και από το Εθνι­κό Συμ­βού­λιο Ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης, το οποίο επι­τέ­λους πρέ­πει να επι­τε­λέ­σει τον ρόλο που του ανα­λο­γεί». Και ανα­κοι­νώ­νει ότι θα απευ­θύ­νει στο ΕΣΡ καταγ­γε­λία σχε­τι­κά με τη συγκε­κρι­μέ­νη εκπομπή.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο