Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού — Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπισή του

Επτά νέα κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού στη χώρα μας ανα­κοί­νω­σε ο εκπρό­σω­πος του Υπουρ­γείο Υγεί­ας καθη­γη­τής λοι­μω­ξιο­λό­γος Σωτή­ρης Τσιό­δρας. Έτσι ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των στην επι­κρά­τεια ανέρ­χε­ται σε 73.

Τα 6 από αυτά τα κρού­σμα­τα, όπως ανέ­φε­ρε, σχε­τί­ζο­νται ήδη με άλλα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα και προ­έ­κυ­ψαν μετά από ιχνη­λά­τη­ση ενώ ένα δεν έχει σχέ­ση με όσα έχουν ήδη εμφα­νι­στεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιό­δρας είπε ότι η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει να δίνει έμφα­ση στις ευπα­θείς ομά­δες και ανέ­φε­ρε ότι ο ιός εξα­κο­λου­θεί να μετα­δί­δε­ται ταχύ­τα­τα καθώς ήδη έχει ανι­χνευ­θεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Όσον αφο­ρά στα μέτρα που ελή­φθη­σαν, σήμε­ρα σε σύσκε­ψη που έγι­νε στο Μέγα­ρο Μαξί­μου υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό, ανέ­φε­ρε ότι αυτά στο­χεύ­ουν κυρί­ως στις ευπα­θείς ομά­δες και είναι τα εξής:

Ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επί­σης για 4 εβδο­μά­δες δεν θα μπο­ρεί να διε­νερ­γη­θεί κανέ­να συνέ­δριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδο­μά­δες στα­μα­τούν οι σχο­λι­κές εκδρο­μές εντός της χώρας ενώ επί­σης για 2 εβδο­μά­δες όλες οι αθλη­τι­κές διορ­γα­νώ­σεις θα γίνο­νται κεκλει­σμέ­νων των θυρών χωρίς θεατές.

Επί­σης απο­φα­σί­στη­κε η προ­λη­πτι­κή ανα­στο­λή, όπως ήδη ισχύ­ει, της λει­τουρ­γί­ας σχο­λεί­ων ανά περί­πτω­ση, όταν συν­δέ­ο­νται με επι­βε­βαιω­μέ­να κρούσματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο