Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργαζόμενοι COSCO: Συγκέντρωση στο υπ. Ναυτιλίας όπου έφτασαν με μηχανοκίνητη πορεία

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας πραγ­μα­το­ποιούν οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO, που έφτα­σαν στο υπουρ­γείο με μοτο­πο­ρεία από το ΣΕΜΠΟ στο Ικό­νιο, όπου νωρί­τε­ρα συγκε­ντρώ­θη­καν, στο πλαί­σιο της νέας 24ωρης απερ­γί­ας που πραγ­μα­το­ποιούν, για αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, για να μπο­ρούν να γυρ­νά­νε ζωντα­νοί στα σπί­τια τους.

Θα απαι­τή­σουν από το υπουρ­γείο να δια­λευ­καν­θούν τα αίτια του πρό­σφα­του εργο­δο­τι­κού εγκλή­μα­τος και θα επι­δώ­σουν έγγρα­φο όπου θα ανα­φέ­ρο­νται τα ονό­μα­τα της Επι­τρο­πής Έλεγ­χου Υγιει­νής και Ασφάλειας.

Οι εργα­ζό­με­νοι, με μπρο­στά­ρη το Σωμα­τείο τους του ΕΝΕΔΕΠ, παίρ­νο­ντας δύνα­μη από το μεγά­λο πανατ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που έγι­νε στον Σταθ­μό Εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων το από­γευ­μα της Πέμ­πτης, συνε­χί­ζουν με νέα 24ωρη απερ­γία τον αγώ­να τους για αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, για να μπο­ρούν να γυρ­νά­νε ζωντα­νοί στα σπί­τια τους.

Ήρθα­με εδώ στο υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας για να διεκ­δι­κή­σου­με τα δίκαια αιτή­μα­τά μας, επι­ση­μαί­νει ο Δημή­τρης Λινάρ­δος, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ, σε δήλω­σή του για τη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων της COSCO  στο υπ. Ναυτιλίας.

Εργαζόμενοι Cosco συγκέντρωση Υπ.Ναυτιλίας 29 Οκτ 9.00πμ

Οι εργα­ζό­με­νοι, απαι­τούν από το υπουρ­γείο να δια­λευ­καν­θούν τα αίτια του πρό­σφα­του εργο­δο­τι­κού εγκλή­μα­τος και θα επι­δώ­σουν έγγρα­φο όπου θα ανα­φέ­ρο­νται τα ονό­μα­τα της Επι­τρο­πής Έλεγ­χου Υγιει­νής και Ασφάλειας.

Στο πλευ­ρό τους βρί­σκε­ται και το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά, με τον Νίκο Ξου­ρά­φη, πρό­ε­δρο του ΕΚΠ

📄 🖥️

Μεί­νε­τε συντο­νι­σμέ­νοι στο “Ατέ­χνως” ‑νεώ­τε­ρα σε λίγο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο