Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Κινη­το­ποί­η­ση έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα και Συν­δι­κά­τα, αντα­πο­κρι­νό­με­να στο κάλε­σμα του ΠΑΜΕ και στέλ­νο­ντας άμε­ση και δυνα­μι­κή απά­ντη­ση στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για το Ασφα­λι­στι­κό, που θωρα­κί­ζει το νόμο Κατρού­γκα­λου και στρώ­νει το δρό­μο για τα νέα αντια­σφα­λι­στι­κά χτυπήματα.

Τις μόνι­μες περι­κο­πές σε βάρος των συντα­ξιού­χων θωρα­κί­ζει το νέο ασφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης, τόνι­σε ο Κώστας Δρά­κος, πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Λογι­στών, μιλώ­ντας το μεση­μέ­ρι της Τρί­της 28 Γενά­ρη στην εκπο­μπή του webradio 902.gr «Κλικ στην Ενη­μέ­ρω­ση».

▪️ Παράλ­λη­λα με το νέο ν/σ η κυβέρ­νη­ση προ­χω­ρά στην περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση συνο­λι­κά του ασφα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, γεγο­νός που πρέ­πει να ξεση­κώ­σει αγω­νι­στι­κά τους εργα­ζό­με­νους και τους συνταξιούχους.
▪️ Παλεύ­ου­με και διεκ­δι­κού­με ένα κοι­νω­νι­κο­α­σφα­λι­στι­κό σύστη­μα με βάση την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών μας, κατέ­λη­ξε ο Κ. Δράκος.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα Συνδικάτα τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να δοθεί απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που παρουσιάζει τον… ρετουσαρισμένο νόμο-«λαιμητόμο» του Κατρούγκαλου ως «σωτηρία», την ίδια ώρα που σχεδιάζει το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα μέσα στο 2020, που είναι η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα κοράκια της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Στο μετα­ξύ, νωρί­τε­ρα, οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις έδω­σαν συνέ­ντευ­ξη Τύπου έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, εκφρά­ζο­ντας την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους να κλι­μα­κώ­σουν τον αγώ­να τους ενά­ντια στο νέο αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης, που δεν καταρ­γεί ‑όπως ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρνηση‑, αλλά δια­τη­ρεί όλες τις ρυθ­μί­σεις του κατά­πτυ­στου νόμου Κατρού­γκα­λου και επι­φέ­ρει νέα χτυ­πή­μα­τα στην Κοι­νω­νι­κή Ασφάλιση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο