Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Συνελήφθη»… ασφαλίτης στην έναρξη του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης — Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Η παρου­σία αστυ­νο­μι­κού διευ­θυ­ντή, κατό­πιν ενός ασφα­λί­τη και του διοι­κη­τή του, στο ξεκί­νη­μα των εργα­σιών του 33ου Συνε­δρί­ου του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης, έδει­ξαν ότι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ αντα­πο­κρί­θη­κε άμε­σα στην έκκλη­ση που της απηύ­θυ­ναν πριν λίγες μέρες οι δυνά­μεις του κυβερ­νη­τι­κού και εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού στο προ­ε­δρείο της ΓΣΕΕ να δια­θέ­σει τα ΜΑΤ και το συν­δι­κα­λι­στι­κό της Ασφά­λειας, προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ξει τη νοθεία και τον εκφυ­λι­σμό στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, να στη­ρί­ξει τη γραμ­μή ταξι­κής υπο­τα­γής στα συμ­φέ­ρο­ντα των κεφαλαιοκρατών.

Το από­γευ­μα της Πέμ­πτης, πριν ακό­μα ξεκι­νή­σει το Συνέ­δριο, οι δυνά­μεις της «Εργα­τι­κής Ενό­τη­τας» έδι­ναν τη μάχη για να απο­κα­λύ­ψουν τον επι­ζή­μιο για την εργα­τι­κή τάξη ρόλο των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που με το έτσι θέλω και τη χρήση…«δεύτερης» σφρα­γί­δας προ­σπα­θού­σαν να επι­κυ­ρώ­σουν την παρου­σία νόθων αντιπροσώπων.

Εκεί­νη την ώρα έδω­σε το «παρών» ένας αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής «για κάθε ενδε­χό­με­νο» ‑όπως είπε- και λίγο μετά αντι­πρό­σω­ποι της «Εργα­τι­κής Ενό­τη­τας» απο­κά­λυ­πταν και κατήγ­γει­λαν ασφα­λί­τη με το όνο­μα Δημή­τρη Βύσα­λη, τον οποίο ήρθε λίγο αργό­τε­ρα να παρα­λά­βει ο διοι­κη­τής του.

Την παρου­σία του κατήγ­γει­λε στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης ο Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης εκ μέρους της «Εργα­τι­κής Ενό­τη­τας», ενώ ο Γιώρ­γος Πέρ­ρος, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοί­κη­σης στη ΓΣΕΕ είπε: «Είναι από το συν­δι­κα­λι­στι­κό της Ασφά­λειας. Ήρθε εδώ να παρα­κο­λου­θή­σει το Συνέ­δριο, σταλ­μέ­νος από την υπη­ρε­σία του. Ξέρε­τε πριν λίγες μέρες η πλειο­ψη­φία στη διοί­κη­ση της ΓΣΕΕ έστει­λε χαρ­τί στην κυρία Γερο­βα­σί­λη και ζήτα­γε παρου­σία των ΜΑΤ και της Ασφά­λειας προ­φα­νώς να γίνουν τα συνέ­δρια. Συνέ­δριο πραγ­μα­τι­κό θα γίνει μόνο με την παρου­σία των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των και των ίδιων των εργα­ζο­μέ­νων. Όχι με την Ασφά­λεια, όχι με την παρου­σία στε­λε­χών εκεί­νων των παρα­τά­ξε­ων που απο­φά­σι­σαν να φέρουν εδώ την Ασφά­λεια. Θέλουν συνέ­δρια μακριά από τους εργα­ζό­με­νους. Εμείς θέλου­με συνέ­δριο ζωντα­νό, μαχη­τι­κό, δημο­κρα­τι­κό, ανοι­χτό στους εργα­ζό­με­νους, να ξεκι­νή­σει με τους πραγ­μα­τι­κούς αντι­προ­σώ­πους και όχι με τους νόθους των εργο­δο­τών και όποιων άλλων».

Ο ασφα­λί­της παρα­δό­θη­κε στον διοι­κη­τή του, ενώ ακού­γο­νταν δυνα­τά το σύν­θη­μα «Συν­δι­κά­τα εργα­τών όχι των εργο­δο­τών».

Να σημειω­θεί ότι η «Εργα­τι­κή Ενό­τη­τα» κατέ­θε­σε ασφα­λι­στι­κά μέτρα για τον απο­κλει­σμό νόθων αντι­προ­σώ­πων, τα οποία θα εκδι­κα­στούν το πρωί της Παρα­σκευ­ής 9 Νοέμβρη.

Δεί­τε στο βίντεο τα όσα ανα­φέ­ρει το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Γιώρ­γος Πέρρος: 

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο