Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης: Νέα βρώμικη επίθεση από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ σε βάρος των ταξικών δυνάμεων

Σε μια βρώ­μι­κη και αήθη επί­θε­ση με αισχρά ψεύ­δη και αντι­κομ­μου­νι­σμό κατέ­φυ­γε για μια ακό­μη φορά η συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφία της ΓΣΕΕ και της πλειο­ψη­φί­ας της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης σε βάρος των δυνά­με­ων της «Εργα­τι­κής Ενό­τη­τας» στο ΕΚΘ που στη­ρί­ζε­ται από το ΠΑΜΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε σύσκε­ψη της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την παρου­σί­α­ση της έκθε­σης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την οικο­νο­μία, αλλά και για ενη­μέ­ρω­ση για τις εξε­λί­ξεις στη ΓΣΕΕ από κλι­μά­κιο με επι­κε­φα­λής τον πρό­ε­δρο της Γιάν­νη Πανα­γό­που­λο, στην οποία δεν είχαν προ­σκλη­θεί εκπρό­σω­ποι των ταξι­κών δυνά­με­ων, μέλη της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας της ΓΣΕΕ και της πλειο­ψη­φί­ας του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης, προ­ε­ξάρ­χο­ντος του προ­έ­δρου του, Πανα­γιώ­τη Τσα­ρα­μπου­λί­δη, αλλά και όλων των «πρω­το­πα­λί­κα­ρων» της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας της ΓΣΕΕ και της νοθεί­ας στα πρό­σφα­τα συνέ­δρια της Συνο­μο­σπον­δί­ας, επι­στρα­τεύ­ο­ντας μεθό­δους και τακτι­κές γηπέ­δου, επι­χεί­ρη­σαν να εμπο­δί­σουν, εκλεγ­μέ­να με τις ταξι­κές δυνά­μεις, μέλη διοι­κή­σε­ων σωμα­τεί­ων, του ΕΚΘ και της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ, καθώς και  τον Κυριά­κο Τσια­ού­ση, πρό­ε­δρο του ΣΕΤΕΠΕ και μέλος της διοί­κη­σης του ΕΚΘ, εκλεγ­μέ­νο με την «Εργα­τι­κή Ενό­τη­τα» να παρέμ­βουν στην εκδή­λω­ση. Και αυτό βέβαια για να μην απο­κα­λυ­φθεί η σαπί­λα του εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού και ο ρόλος του ως «πέμ­πτης φάλαγ­γας» στις γραμ­μές του εργα­τι­κού κινήματος. 

Ωστό­σο, παρά τη βρώ­μι­κη επί­θε­ση και τον αντι­κομ­μου­νι­σμό σε βάρος των ταξι­κών δυνά­με­ων, ο Κυριά­κος Τσια­ού­σης, πραγ­μα­το­ποί­η­σε την παρέμ­βα­σή του. ημειώ­νε­ται ότι στη σύσκε­ψη δεν συμ­με­τεί­χαν σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων παρά μόνο ο μηχα­νι­σμός της σαπί­λας του εργο­δο­τι­κού συνδικαλισμού.

Η παρέμβαση του Κ. Τσιαούση στη σύσκεψη

Στην παρέμ­βα­σή του ο Κυριά­κος Τσια­ού­σης ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Απο­τε­λεί πρό­κλη­ση για τους εργα­ζό­με­νους της πόλης μας να έρχε­ται εδώ ο επι­κε­φα­λής της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας προ­κει­μέ­νου να κάνει για άλλη μια φορά θολές ανα­λύ­σεις, την ίδια μέρα που τα δικα­στή­ρια έβγα­λαν άλλη μια από­φα­ση σε βάρος των πρα­κτι­κών σας στο οργα­νω­μέ­νο κίνημα.

Τα αστι­κά δικα­στή­ρια λοι­πόν επι­βε­βαιώ­νουν τις αδιαμ­φι­σβή­τη­τες καταγ­γε­λί­ες που οι ταξι­κές δυνά­μεις έχουν κάνει σχε­τι­κά με τις νοθεί­ες και την άμε­ση παρέμ­βα­ση των εργο­δο­τών στην ΟΙΥΕ, με πρώ­τη και κύρια ευθύ­νη του μεγα­λο­ερ­γο­δό­τη Καρα­γε­ωρ­γό­που­λου, αλλά και της ομά­δας Βασι­λό­που­λου που βία­σαν κυριο­λε­κτι­κά τις αρχές λει­τουρ­γί­ας του κινή­μα­τος μέσα από εργο­δο­τι­κούς μηχα­νι­σμούς και εκβια­σμούς εργα­ζο­μέ­νων προ­κει­μέ­νου να δια­τη­ρή­σουν πλα­σμα­τι­κούς συσχε­τι­σμούς δυνάμεων.

Και έρχε­ται σήμε­ρα να μιλή­σει το ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νο στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ, του κόμ­μα­τος που έβα­λε πλά­τη, ο ίδιος έβα­λε πλά­τη για να περά­σουν τα μνη­μό­νια και όλα τα μέτρα που σάρω­σαν τις ζωές των εργα­ζο­μέ­νων και τις κατα­κτή­σεις του κινή­μα­τος. Ο επι­κε­φα­λής της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας, που πριν από λίγες μέρες ζητού­σε από τους χρυ­σο­πλη­ρω­μέ­νους εργα­το­πα­τέ­ρες της ΕΕ να παρέμ­βουν για άλλη μια φορά στα εσω­τε­ρι­κά του κινή­μα­τος στην Ελλά­δα, με ψεύ­τι­κες και προ­βο­κα­τό­ρι­κες καταγ­γε­λί­ες. Ο άνθρω­πος που αυτο­προσ­διο­ρί­ζε­ται ως “πρό­ε­δρος” μιας πλειο­ψη­φί­ας που δια­σφα­λί­ζε­ται ξυλο­φορ­τώ­νο­ντας εργά­τες, με ΜΑΤ και πλη­ρω­μέ­νους μπρά­βους, με χρυ­σαυ­γί­τι­κες τακτι­κές και με νοθεί­ες όπως αυτές που απο­δεί­χτη­καν και στην ΟΙΥΕ και που γίνα­με όλοι μάρ­τυ­ρες στα υπο­τι­θέ­με­να συνέ­δρια της ΓΣΕΕ.

Βέβαια, το κατά πόσο ισχύ­ουν τέτοιου είδους πλειο­ψη­φί­ες φάνη­κε ξεκά­θα­ρα από την ανυ­παρ­ξία σας σε όλες τις αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες, φάνη­κε και φαί­νε­ται μέσα στους χώρους δου­λειάς. Ακό­μα και οι πρω­το­μα­γιά­τι­κες συγκε­ντρώ­σεις απέ­δει­ξαν για άλλη μια φορά πως σε ό,τι έχει να κάνει με την οργά­νω­ση του αγώ­να σχε­τι­κά με τις ανη­συ­χί­ες και τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων όχι πλειο­ψη­φί­ες δεν είστε, αλλά κατο­χυ­ρω­θή­κα­τε ως οι που­θε­νά­δες του κινήματος.

Και ακό­μα χει­ρό­τε­ρα από που­θε­νά­δες είστε οι στα­θε­ροί και συνε­χείς υπο­νο­μευ­τές. Αν είχα­τε έστω και λίγη “ταξι­κή τσί­πα” θα ντρε­πό­σα­σταν να είστε σήμε­ρα εδώ την ίδια ώρα που μαζί με τη τοπι­κή συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφιό­ζι­κη φαμί­λια του Τσα­ρα­μπου­λί­δη δεν τηρεί­τε ούτε τα προ­σχή­μα­τα. Δεν βάλα­τε ούτε καν την υπο­γρα­φή σας προ­κει­μέ­νου να κατο­χυ­ρώ­σε­τε έστω και τυπι­κά τον δίκαιο αγώ­να εργα­ζο­μέ­νων σε μια σει­ρά χώρους όπως στα ΕΛΠΕ και στην Τρά­πε­ζα Πει­ραιώς που έγι­ναν και γίνο­νται για στα­θε­ρή δου­λειά με αξιοπρέπεια.

Αν δεν ήταν τόσο βρώ­μι­κος και τόσο επι­κίν­δυ­νος ο ρόλος σας, θα αρκού­σαν οι λέξεις “άξιος ο μισθός σας”. Δεν θα σας κάνου­με τη χάρη. Θα μας βρί­σκε­τε συνε­χώς απέ­να­ντί σας. Να το πάρε­τε και εσείς και τα αφε­ντι­κά σας χαμπά­ρι. Οι οργα­νω­μέ­νοι εργά­τες, οι πραγ­μα­τι­κοί εργά­τες, όχι μόνο θα κλι­μα­κώ­σουν τη δρά­ση τους για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους, αλλά να είστε σίγου­ροι ότι θα απαλ­λα­χτούν μια και έξω και από εσάς και από όλα τα τσι­ρά­κια της εργο­δο­σί­ας. Σε αυτήν την προ­σπά­θεια φυσι­κά δεν περισ­σεύ­ει κανέ­νας ούτε ακό­μη και καλο­προ­αί­ρε­τοι συνά­δελ­φοι που μέχρι χτες σας άκου­γαν, αλλά έχουν βγά­λει και οι ίδιοι τα συμπε­ρά­σμα­τά τους».

Πηγή: 902.gr.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο