Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργοδοτικό έγκλημα της Cosco: Στις 11 π. μ. η απεργιακή συγκέντρωση

Στις 11 π.μ. της στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πει­ραιά στο χώρο του δυστυ­χή­μα­τος, η απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων στην COSCO όπως απο­φά­σι­σε το Σωμα­τείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαί­σιο γενι­κής συνέλευσης.

Οι εργα­ζό­με­νοι απερ­γούν καταγ­γέλ­λο­ντας το θάνα­το του 45χρονου συνα­δέλ­φου τους εν ώρα εργα­σί­ας.
Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση ‑που στη­ρί­ζε­ται και από το ΠΑΜΕ θα συμ­με­τέ­χουν Σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων και φορείς του Πειραιά.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων: «Τα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα και δυστυ­χή­μα­τα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγο­νό­τα. Οφεί­λο­νται στην δίψα των μεγα­λο­ερ­γο­δο­τών για κέρ­δη, που απαι­τεί έντα­ση της δου­λειάς και αύξη­ση του βαθ­μού εκμε­τάλ­λευ­σης. Αυτή η εργα­σια­κή κόλα­ση, ο σύγ­χρο­νος μεσαί­ω­νας στο γκέ­το της εται­ρί­ας που οι κυβερ­νή­σεις της παρέ­δω­σαν ολό­κλη­ρο το λιμά­νι τον Πει­ραιά, απο­δει­κνύ­ει για μια ακό­μη φορά ότι τα κέρ­δη, οι επεν­δύ­σεις και η ανά­πτυ­ξη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων ποτί­ζο­νται με το αίμα των εργα­τών».

Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση καλούν μετα­ξύ άλλων τα ναυ­τερ­γα­τι­κά Σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωμα­τείο Κατερ­γα­σί­ας Ξύλου και Ναυ­πη­γο­ξυ­λουρ­γών Νομού Αττι­κής Πει­ραιώς και νήσων, το Σωμα­τείο Επαγ­γελ­μα­τιών Οδη­γών Αττι­κής — Βοιω­τί­ας και νήσων Αργο­σα­ρω­νι­κού, η Ένω­ση Γονέ­ων Περά­μα­τος, οι Σύλ­λο­γοι Γυναι­κών Πει­ραιά, Νίκαιας, Περά­μα­τος, Κορυ­δαλ­λού, Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας, Σαλα­μί­νας, ο Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας, ο Σύν­δε­σμος Υπαλ­λή­λων Εμπο­ρι­κών Κατα­στη­μά­των και Ιδιω­τι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων Πει­ραιά.

Ανα­κοί­νω­ση κατα­δί­κης εξέ­δω­σε επί­σης το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Αν. Αττι­κής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο