Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργοδότης επιτέθηκε σε εργαζόμενο που… τόλμησε να διεκδικήσει δεδουλευμένα και ένσημα!!

«Κάτω τα ξερά σας από τους εργα­ζό­με­νους. Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει!», τονί­ζει το Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού και Ξενο­δο­χεί­ων Ν. Αττι­κής, καθώς όπως ανα­φέ­ρει εργα­ζό­με­νος στο Καφέ Μετρό­πο­λις (Λαρί­σης, Αμπε­λό­κη­ποι) που διεκ­δί­κη­σε από τον εργο­δό­τη του δεδου­λευ­μέ­να και ένση­μα, δέχτη­κε επί­θε­ση ξυλοδαρμού.

Όπως σημειώ­νει το κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το, «η εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία έχει φτά­σει πλέ­ον στο απο­κο­ρύ­φω­μα, με τις πλά­τες της κυβέρ­νη­σης, του Υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας και του ΣΕΠΕ. Οι ανύ­παρ­κτοι και υπο­βαθ­μι­σμέ­νοι ελεγ­κτι­κοί μηχα­νι­σμοί που επι­τρέ­πουν στους εργο­δό­τες να μην ασφα­λί­ζουν και να μην πλη­ρώ­νουν τους εργα­ζό­με­νους στην εστί­α­ση, είναι αυτοί που οπλί­ζουν το χέρι σε τρα­μπού­κους εργο­δό­τες που φτά­νουν σε σημείο να χτυ­πή­σουν εργα­ζό­με­νο που διεκ­δι­κεί τα αυτο­νό­η­τα και νόμι­μα δικαιώ­μα­τα του».

«Δεν εξη­γεί­τε αλλιώς το θρά­σος που είχε ο ιδιο­κτή­της του cαfe Metropolίs στους Αμπε­λό­κη­πους όπου χτύ­πη­σε συνά­δελ­φο (με κου­του­λιά) ο οποί­ος απαί­τη­σε τα ένση­μα του και τα δεδου­λευ­μέ­να του. Μόνο που την ώρα που τόλ­μη­σε ο συγκε­κρι­μέ­νος εργο­δό­της να χτυ­πή­σει δεν υπο­λό­γι­σε ότι ο συνά­δελ­φος έχει δίπλα του το Συν­δι­κά­το, έχει την αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων που έχουν αντι­με­τω­πί­σει αντί­στοι­χα περι­στα­τι­κά εργο­δο­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας και αυθαι­ρε­σί­ας», επισημαίνει.

«Απαι­τού­με:

• Να πλη­ρω­θούν στο ακέ­ραιο τα δεδου­λευ­μέ­να του συναδέλφου

• Να κατα­βλη­θούν όλες οι ασφα­λι­στι­κές εισφορές

• Να βεβαιω­θούν όλα τα προ­βλε­πό­με­να πρό­στι­μα στον εργοδότη.

Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους που αντι­με­τω­πί­ζουν αντί­στοι­χα προ­βλή­μα­τα να απευ­θυν­θούν άμε­σα στο Συν­δι­κά­το. Να οργα­νω­θούν και να παλέ­ψουν συλ­λο­γι­κά σε κάθε μαγα­ζί για να στα­μα­τή­σει κάθε εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία. Μόνο με οργά­νω­ση, αγώ­να και αλλη­λεγ­γύη μπο­ρού­με να αντι­με­τω­πί­σου­με απο­τε­λε­σμα­τι­κά την επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα μας», κατα­λή­γει το Συνδικάτο.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο