Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας — Αιγύπτου, επαναλαμβάνουμε τις γεωτρήσεις στη Αν. Μεσόγειο

Την απο­στο­λή του «Μπαρ­μπα­ρός» για νέες σει­σμι­κές έρευ­νες για εντο­πι­σμό υδρο­γο­ναν­θρά­κων στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Επα­να­λά­βα­με τις δρα­στη­ριό­τη­τες γεώ­τρη­σης και προς το σκο­πό αυτόν έχου­με στεί­λει εκ νέου το “Barbaros Hayrettin” σε απο­στο­λή», δήλω­σε ο Τ. Ερντο­γάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η κυβέρ­νη­ση της Τουρ­κί­ας είχε ανα­κοι­νώ­σει την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα την ανα­στο­λή των ερευ­νών της στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σει συνο­μι­λί­ες με την ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Επι­πλέ­ον ο Τ. Ερντο­γάν δήλω­σε πως συναί­νε­σε να ανα­στεί­λει τις έρευ­νες έπει­τα από αίτη­μα της Γερ­μα­νί­δας καγκε­λα­ρί­ου Άνγκε­λα Μέρ­κελ προ­κει­μέ­νου να «διευ­κο­λύ­νει» τις συνο­μι­λί­ες ανά­με­σα στην Τουρ­κία και στην Ελλά­δα αλλά κατη­γό­ρη­σε την Αθή­να ότι «δεν τήρη­σε τις υπο­σχέ­σεις της».

Όπως διε­μή­νυ­σε «από εδώ και πέρα θα συνε­χί­σου­με τις έρευ­νες και τις γεω­τρή­σεις» και κατέ­λη­ξε πως ενη­μέ­ρω­σε σχε­τι­κά την Μέρκελ.

Ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος δεν είπε περισ­σό­τε­ρα για το θέμα αυτό, όμως η ανα­κοί­νω­ση γίνε­ται την επο­μέ­νη της υπο­γρα­φής της συμ­φω­νί­ας οριο­θέ­τη­σης των θαλασ­σί­ων ζωνών ανά­με­σα στην Αίγυ­πτο και την Ελλάδα.

Υπο­στή­ρι­ξε πως η ελλη­νο­αι­γυ­πτια­κή συμ­φω­νία «δεν έχει καμία αξία» και πρό­σθε­σε πως η Τουρ­κία «θα εφαρ­μό­σει με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα» τη δική της συμ­φω­νία που σύνα­ψε με την Τρίπολη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο