Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης — Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του

Ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν δήλω­σε από­ψε ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ελλά­δας Κυριά­κος Μητσο­τά­κης «δεν υπάρ­χει για αυτόν» μετά την κρι­τι­κή που άσκη­σε στην Άγκυ­ρα κατά την επί­σκε­ψή του στις ΗΠΑ και τον κατη­γό­ρη­σε ότι επι­χεί­ρη­σε να μπλο­κά­ρει την πώλη­ση αμε­ρι­κα­νι­κών μαχη­τι­κών αερο­σκα­φών F‑16 στην Άγκυ­ρα, όπως μετα­δί­δουν τα πρα­κτο­ρεία Reuters και Anadolu.

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες θα απο­φα­σί­σουν από μόνες τους αν θα που­λή­σουν F‑16 στην Τουρ­κία, χωρίς να χρεια­στεί να συμ­βου­λευ­τούν τον Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό, είπε ο πρό­ε­δρος Ερντο­γάν, σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Anadolu.

“Συμ­φω­νή­σα­με να μην συμπε­ρι­λά­βου­με τρί­τες χώρες στη δια­μά­χη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα επι­σκέ­φθη­κε τις ΗΠΑ και μίλη­σε στο Κογκρέ­σο και τους προει­δο­ποί­η­σε να μην μας δώσουν F‑16”, είπε ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε μετά την εβδο­μα­διαία συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμβουλίου.

“Δεν υπάρ­χει πια για μένα. Δεν θα συμ­φω­νή­σω ποτέ να συνα­ντη­θώ μαζί του. Θα συνε­χί­σου­με τον δρό­μο μας με έντι­μους πολι­τι­κούς” φέρε­ται να είπε ο Ερντο­γάν, σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Reuters.

«Ας σκε­φτεί ο Μητσο­τά­κης το μέλ­λον. Δεν έχει σημα­σία ποιον θα συνα­ντή­σει, ποιος θα στή­σει βάσεις, ας το κάνει. Μας αρκού­με. Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες μάλ­λον δεν θα κοι­τά­ξουν στο στό­μα του Μητσο­τά­κη και θα απο­φα­σί­σουν για τα F‑16» πρό­σθε­σε.

Ακό­μα υπο­στή­ρι­ξε ότι η Ελλά­δα είναι η ενδιά­με­ση χώρα προς την Ευρώ­πη για τα μέλη της οργά­νω­σης του Φετου­λάχ Γκιου­λέν, την οποία έχει χαρα­κτη­ρί­σει τρο­μο­κρα­τι­κή και έκα­νε λόγο για την ύπαρ­ξη δέκα βάσεων.

«Την επο­χή που η Τουρ­κία, η Ελλά­δα και η Γαλ­λία απο­χώ­ρη­σαν από το ΝΑΤΟ, η Τουρ­κία τους είχε υπο­στη­ρί­ξει. Και τι έγι­νε; Πώς στέ­κε­ται η Ελλά­δα απέ­να­ντί μας αυτή τη στιγ­μή; Η δια­δρο­μή της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης FETO προς την Ευρώ­πη δεν είναι αυτή τη στιγ­μή στην Ελλά­δα; Δεν είναι αυτή που τρο­φο­δο­τεί τις τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις; Αυτή τη στιγ­μή υπάρ­χουν περί­που 10 βάσεις στην Ελλά­δα και ποιον απει­λεί η Ελλά­δα με αυτές τις βάσεις; Για­τί δημιουρ­γού­νται αυτές οι βάσεις στην Ελλά­δα;» είπε.

Επί­σης ανα­φέρ­θη­κε στην Ελλά­δα ως μια απο­δυ­να­μω­μέ­νη χώρα, λέγο­ντας ότι προς το παρόν είναι μια χώρα που χρω­στά­ει 400 δισ. ευρώ στις ευρω­παϊ­κές χώρες.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο