Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: «Θα καθαρίσουμε τα πανεπιστήμια από τους κομμουνιστές φοιτητές»

Στους κομ­μου­νι­στές επι­τέ­θη­κε ο Ταγίπ Ερντο­γάν λέγο­ντας ότι θα καθα­ρί­σει τα πανε­πι­στή­μια από «κομ­μου­νι­στές και τρο­μο­κρά­τες φοι­τη­τές». Και δεν εκπλήσ­σει για­τί ήδη στην Τουρ­κία διώ­κο­νται αγω­νι­στές του εργα­τι­κού κινή­μα­τος και στε­λέ­χη του ΚΚ Τουρ­κί­ας (και της Επι­τρο­πής Ειρή­νης που τελεί υπό απαγόρευση).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν το Σάβ­βα­το 24/3, με αφορ­μή την ενα­ντί­ω­ση φοι­τη­τών στο πανε­πι­στή­μιο Bogaziçi προς εθνι­κι­στές φοι­τη­τές που επέ­λε­ξαν να τιμή­σουν τη μνή­μη των Τούρ­κων στρα­τιω­τών που σκο­τώ­θη­καν στην Εφρίν, υπο­σχέ­θη­κε να καθα­ρί­σει τα πανε­πι­στή­μια της χώρας του από τους «κομ­μου­νι­στές και άλλους τρο­μο­κρά­τες φοι­τη­τές», όπως γρά­φει η τουρ­κι­κή εφη­με­ρί­δα Cumhuriyet. Οι νέοι κομ­μου­νι­στές άπλω­σαν πανό με το σύν­θη­μα «Λου­κού­μια για εισβο­λή και σφα­γή δεν γίνε­ται». Ήδη κάποιοι από τους φοι­τη­τές συνελήφθησαν.

Ο σουλ­τά­νος Ερντο­γάν απο­κά­λε­σε τους ίδιους φοι­τη­τές «κομ­μου­νι­στές, προ­δό­τες και τρομοκράτες».

Στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη την ώρα που μια ομά­δα φοι­τη­τών με πίστη και εθνι­κά πιστεύω μοί­ρα­ζαν λου­κού­μια για το Άφριν, οι κομ­μου­νι­στές προ­δό­τες της πατρί­δας πήγαν να ανα­τρέ­ψουν το τρα­πέ­ζι τους. Αυτοί είναι τρο­μο­κρά­τες νέοι. Σχε­τι­κά με αυτούς τους τρο­μο­κρά­τες νέους κάνου­με κάθε είδους εργα­σία και αφού εντο­πι­σθούν μέσα από τις περι­γρα­φές, σε αυτούς δεν θα τους δώσου­με το δικαί­ω­μα να σπου­δά­σουν στο πανε­πι­στή­μιο. Το πανε­πι­στή­μιο δεν μπο­ρεί να ανα­τρέ­φει νεο­λαία τρο­μο­κρα­τών. Το πανε­πι­στή­μιο ανα­τρέ­φει μια γενιά που θα υπη­ρε­τή­σει την πατρί­δα και το έθνος» Είπε ο Ερντο­γάν σε ομι­λία του σε κομ­μα­τι­κή συγκέ­ντρω­ση του ισλα­μι­κού του κόμ­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Ανά­πτυ­ξης (AKP) στη Σαμ­ψού­ντα του Πόντου.

Ενώ απει­λώ­ντας και τους καθη­γη­τές πανε­πι­στη­μί­ου είπε πως «Μόλις δια­πι­στώ­σου­με αυτούς που έχουν σχέ­σεις με αυτούς τους φοι­τη­τές θα πρά­ξου­με και για κεί­νους τα δέοντα”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο