Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: «Θα καταλάβουν τη δύναμη της Τουρκίας στο πεδίο της μάχης» 

Με έντα­ση της ρητο­ρι­κής και των απει­λών απέ­να­ντι στην ΕΕ και την Ελλά­δα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν συνε­χί­ζει την προ­σπά­θεια να στεί­λει μήνυ­μα προς την τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη, ότι μπο­ρεί να υπε­ρα­σπι­στεί τα συμ­φέ­ρο­ντά της στις εξε­λί­ξεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Μιλώ­ντας στα εγκαί­νια νοσο­κο­μεί­ου, το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του, ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας, είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Θα κατα­λά­βουν σύντο­μα ότι η Τουρ­κία έχει πολι­τι­κή, οικο­νο­μι­κή και στρα­τιω­τι­κή δύνα­μη να σκί­σει τους παρά­νο­μους χάρ­τες που της επι­βάλ­λο­νται» και συνέ­χι­σε, «είτε θα το κατα­λά­βουν με τη γλώσ­σα της πολι­τι­κής και της διπλω­μα­τί­ας, είτε θα το κατα­λά­βουν με βάση τις οδυ­νη­ρές τους εμπει­ρί­ες στο πεδίο της μάχης».

Νωρί­τε­ρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, μιλώ­ντας σε από­φοι­τους του Πανε­πι­στη­μί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας, δήλω­σε: «Όσους πριν από έναν αιώ­να επι­τέ­θη­καν κατά της ανε­ξαρ­τη­σί­ας μας, ο τουρ­κι­κός λαός τους έθα­ψε είτε στο χώμα είτε τους έρι­ξε στη θάλασ­σα. (…) Ευχό­μα­στε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμε­ρα και να μην πλη­ρώ­σουν το ίδιο τίμη­μα σήμερα».

Την ίδια ώρα, με ταυ­τό­ση­μα «ρεπορ­τάζ», τουρ­κι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης έκα­ναν λόγο για μετα­φο­ρά «αρμά­των» από τη Συρία στα σύνο­ρα με την Ελλά­δα. Σύμ­φω­να με όσα μετέ­δω­σαν τουρ­κι­κά ΜΜΕ, ξεκί­νη­σαν δύο αυτο­κι­νη­το­πο­μπές με 40 άρμα­τα μάχης από τα σύνο­ρα της Συρί­ας, με προ­ο­ρι­σμό την Αλε­ξαν­δρέτ­τα. Από εκεί σιδη­ρο­δρο­μι­κώς θα μετα­φερ­θούν στην Ανδριανούπολη.

Λίγο αργό­τε­ρα το κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων «Anadolu», ανα­κοί­νω­σε ότι οι στρα­τιω­τι­κές κινή­σεις είναι «προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη δρα­στη­ριό­τη­τα της δεύ­τε­ρης στρα­τιάς με έδρα τη Μαλά­τεια και δεν πρό­κει­ται για οποια­δή­πο­τε μετα­φο­ρά στρα­τευ­μά­των στα σύνο­ρα με την Ελλάδα».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο