Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: Συνεχίζει τις απειλές με την ανοχή του ΝΑΤΟ — Χαρακτήρισε την Ελλάδα «κομπάρσο»

Σε νέες απει­λές κατά της Ελλά­δας προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, ενθαρ­ρυ­μέ­νος από τη στή­ρι­ξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως αυτή εκφρά­στη­κε και με τη συμ­με­το­χή πολ­λών χωρών από τις δύο αυτές ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες στη στρα­τιω­τι­κή άσκη­ση «EFES 2022/, την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα. Πρό­κει­ται για μια απο­βα­τι­κή άσκη­ση που είχε ως βασι­κό σενά­ριο την κατά­λη­ψη νησιού στο Αιγαίο. 

Μιλώ­ντας στη συνε­δρί­α­ση της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας του κόμ­μα­τος του AKP, ο Ερντο­γάν, μετα­ξύ άλλων, ανα­φέρ­θη­κε στην άσκη­ση «EFES 2022» και έκα­νε λόγο για παι­χνί­δι που παί­ζε­ται εις βάρος της χώρας του, κατη­γο­ρώ­ντας την Ελλά­δα ότι «δεν αντι­λαμ­βά­νε­ται αυτό το παι­χνί­δι ή οικειο­θε­λώς έχει ανα­λά­βει τον ρόλο του κομπάρ­σου», εξυ­πη­ρε­τώ­ντας τα συμ­φέ­ρο­ντα άλλων.

«Βρε­θή­κα­με στη Σμύρ­νη και με αφορ­μή την άσκη­ση “EFES 2022” και στεί­λα­με ένα ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέ­πει. Συνα­ντή­σα­με και τις τοπι­κές οργα­νώ­σεις μας στη Σμύρ­νη. Γνω­ρί­ζου­με και έχου­με αντι­λη­φθεί το παι­χνί­δι που παί­ζε­ται ενα­ντί­ον της χώρας μας, μέσω της Ελλά­δας που γίνε­ται κακο­μα­θη­μέ­νη και πάλι όπως και στο παρελ­θόν», δήλω­σε ο Ερντο­γάν. «Είμα­στε αυτοί που απο­δεί­ξα­με ότι το να υπη­ρε­τού­με την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη είναι το ίδιο σημα­ντι­κό με το να την κατα­κτάς», πρό­σθε­σε.

Συμπλή­ρω­σε πως «το πρό­βλη­μα είναι πως η Ελλά­δα δεν αντι­λαμ­βά­νε­ται αυτό το παι­χνί­δι ή οικειο­θε­λώς έχει ανα­λά­βει τον ρόλο του κομπάρ­σου σε αυτό το παι­χνί­δι» και πρό­σθε­σε: «Ξέρε­τε πως στα γυρί­σμα­τα ται­νιών οι κομπάρ­σοι είναι αυτοί που κου­ρά­ζο­νται περισ­σό­τε­ρο, φθεί­ρο­νται και σπά­νε τα χέρια και τα πόδια τους. Όμως στη σκη­νή δεν εμφα­νί­ζε­ται το όνο­μά τους ούτε οι ίδιοι. Στο παρελ­θόν αυτό συνέ­βη στην Ελλά­δα και αν επι­μεί­νει στο ίδιο λάθος, θα συμ­βεί ακρι­βώς αυτό και πάλι».

Ανα­φο­ρι­κά με το θέμα της έντα­ξης της Σου­η­δί­ας και της Φιν­λαν­δί­ας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντο­γάν εξέ­φρα­σε την πρό­θε­σή του να συνε­χί­σει το παζά­ρι, λέγο­ντας ότι η Τουρ­κία δεν θα αλλά­ξει στά­ση μέχρι οι δύο χώρες να κάνουν «καθα­ρά, συγκε­κρι­μέ­να, απο­φα­σι­στι­κά βήμα­τα στον αγώ­να κατά της τρομοκρατίας».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο