Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΤopen-Ατέχνως: Συζήτηση με την Αλεξάνδρα Μπαλού για την επίσκεψη Ομπάμα (AUDIO)

Σκοπός του Ομπάμα να εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς

Για τα σκου­πί­δια είναι η φιλο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης πως τυχόν ελά­φρυν­ση του χρέ­ους θα ωφε­λή­σει το λαό, όταν ο Μπά­ρακ Ομπά­μα ζήτη­σε να εφαρ­μο­στούν τα παλιά και νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, τόνι­σε η Αλε­ξάν­δρα Μπα­λού, στέ­λε­χος του ΚΚΕ μιλώ­ντας στην εκπο­μπή Ατέ­χνως στην ΕΡΤopen (Τρί­τη 15/11).

Επι­σή­μα­νε ότι ο Ομπά­μα δεν έρχε­ται ως σωτή­ρας που προ­κλη­τι­κά τον εμφα­νί­ζει ως τέτοιο η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, αλλά έρχε­ται για να τακτο­ποι­ή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ στην περιο­χή και να εξα­σφα­λί­σει παρα­πά­νω συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στους σχε­δια­σμούς ελέγ­χου των πηγών Ενέρ­γειας και των δρό­μων μετα­φο­ράς της.

Σημεί­ω­σε ότι η Ελλά­δα συμ­με­τέ­χει στους σχε­δια­σμούς, η κυβέρ­νη­ση στή­ρι­ξε τις πρό­σφα­τες απο­φά­σεις του ΝΑΤΟ και δέχθη­κε τη NATOι­κή παρου­σία στο Αιγαίο και πρό­σθε­σε ότι συζη­τεί­ται η επέ­κτα­ση των δρα­στη­ριο­τή­των από τη βάση στο Ιντσιρ­λίκ στη βάση της Σούδας.

Τέλος, τόνι­σε ότι είναι ντρο­πή και πρό­κλη­ση η απα­γό­ρευ­ση των δια­δη­λώ­σε­ων, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι ο αυταρ­χι­σμός και η κατα­στο­λή ται­ριά­ζει με μια κυβέρ­νη­ση που θέλει να περά­σει μια πολι­τι­κή ενα­ντί­ον του λαού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο