Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερώτηση ΚΚΕ: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην Εθνοφυλακή

Να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή της Χρυ­σής Αυγής στις δυνά­μεις της Εθνο­φυ­λα­κής ζητά­ει το ΚΚΕ με Ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σαν προς τον υπουρ­γό Άμυ­νας οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος Θανά­σης Παφί­λης, Γιάν­νης Δελής, Λιά­να Κανέλ­λη, Χρή­στος Κατσώ­της και Σταύ­ρος Τάσ­σος. Ανα­λυ­τι­κά η Ερώτηση:

«Το έτος 2017 είχε ανα­κη­ρυ­χθεί από την κυβέρ­νη­ση ως ”Έτος των Εφέ­δρων και των Εθνο­φυ­λά­κων”. Σε αυτό το πλαί­σιο εκδη­λώ­θη­κε μια έντο­νη δρα­στη­ριό­τη­τα των Ταγ­μά­των Εθνο­φυ­λα­κής ανά την Ελλά­δα, με τη συμ­με­το­χή τους σε ασκή­σεις και εκπαι­δεύ­σεις από κοι­νού με τις Ένο­πλες Δυνά­μεις, σε παρε­λά­σεις και αλλού.

Η κυβέρ­νη­ση έχει βαρύ­τα­τες ευθύ­νες για­τί με τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες προ­σκλή­σεις της προς τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή να παρα­βρί­σκε­ται στις ασκή­σεις των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και σε εκδη­λώ­σεις, δίνει και επί­ση­μα τη δυνα­τό­τη­τα στους υπό­δι­κους υπο­στη­ρι­χτές του Χίτλερ, του Μετα­ξά, του Παπα­δό­που­λου να απευ­θύ­νο­νται στα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και στους εθνο­φύ­λα­κες με τα ναζι­στι­κά τους κηρύγματα.

Είναι γνω­στό ότι οι ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής σε διά­φο­ρες περιο­χές της Ελλά­δας έχουν σπεύ­σει να εντα­χθούν σε Τάγ­μα­τα Εθνο­φυ­λα­κής και προ­πα­γαν­δί­ζουν τις ναζι­στι­κές θεω­ρί­ες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

Τι μέτρα προ­τί­θε­ται να λάβει η κυβέρ­νη­ση, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει η ήδη εμφα­νής συμ­με­το­χή της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής στις δυνά­μεις της Εθνοφυλακής».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο