Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών από ουκρανική ιστοσελίδα

Ερώ­τη­ση προς τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών κατέ­θε­σαν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Γιώρ­γος Μαρί­νος, Θανά­σης Παφί­λης και Νίκος Παπα­να­στά­σης σχε­τι­κά με την απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη «μαύ­ρη λίστα» της ουκρα­νι­κής ιστο­σε­λί­δας «myrotvorets» και τη στο­χο­ποί­η­ση Ελλή­νων κομμουνιστών.

Στην Ερώ­τη­ση επι­ση­μαί­νε­ται μετα­ξύ άλλων ότι «την απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη στο­χο­ποί­η­ση Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών υπο­θάλ­πει το ουκρα­νι­κό κρά­τος. Τα ονό­μα­τα και τα προ­σω­πι­κά στοι­χεία τριών στε­λε­χών του Κόμ­μα­τος, του Γιώρ­γου Λαμπρού­λη, βου­λευ­τή και αντι­προ­έ­δρου της Βου­λής, του Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λου, πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τή, και του Γιώρ­γου Μαγ­γα­νά, στε­λέ­χους του ΚΚΕ, βρί­σκο­νται αναρ­τη­μέ­να σε “μαύ­ρη λίστα” στο δια­δί­κτυο, η οποία ισχυ­ρί­ζε­ται ότι προ­βάλ­λει τα στοι­χεία “εχθρών της Ουκρα­νί­ας” και συνερ­γα­τών “τρο­μο­κρα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων”, “μισθο­φό­ρων” κ.λπ.

Συγκε­κρι­μέ­να, στο δια­δί­κτυο λει­τουρ­γεί ιστο­σε­λί­δα επο­νο­μα­ζό­με­νη myrotvorets.center που δημο­σιο­ποιεί προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να χιλιά­δων ανθρώ­πων (ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο, φωτο­γρα­φία, διεύ­θυν­ση, τηλέ­φω­νο, ηλε­κτρο­νι­κό ταχυ­δρο­μείο) που έχουν χαρα­κτη­ρι­στεί είτε από το ουκρα­νι­κό κρά­τος είτε από τους δια­χει­ρι­στές “εχθροί της Ουκρα­νί­ας”, συνερ­γά­τες “τρο­μο­κρα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων” κ.ά.».

Υπο­γραμ­μί­ζε­ται πως «η υπό­θε­ση ξεκι­νά­ει από την ίδια την ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση, που έχει χαρα­κτη­ρί­σει τους τρεις Ελλη­νες κομ­μου­νι­στές “ανε­πι­θύ­μη­τα πρό­σω­πα”, επει­δή βρέ­θη­καν παλιό­τε­ρα στην Ουκρα­νία για να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον ουκρα­νι­κό λαό και στους εκεί διω­κό­με­νους κομ­μου­νι­στές (…) Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι αυτά συμ­βαί­νουν στην Ουκρα­νία, όπου από το 2015 το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα έχει τεθεί εκτός νόμου, κομ­μου­νι­στές και άλλοι αγω­νι­στές διώ­κο­νται, ενώ πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα απο­τε­λεί η αναί­τια σύλ­λη­ψη και φυλά­κι­ση του Γραμ­μα­τέα και άλλων στε­λε­χών της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ουκρα­νί­ας. Παράλ­λη­λα, πρό­σφα­τα, η κυβέρ­νη­ση της Ουκρα­νί­ας έθε­σε εκτός νόμου επι­πλέ­ον 11 κόμ­μα­τα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέ­χεια ανα­φέ­ρο­νται μια σει­ρά στοι­χεί­ων από τη δρα­στη­ριό­τη­τα της συγκε­κρι­μέ­νης ιστο­σε­λί­δας όσο και απο­σπά­σμα­τα από δημο­σιεύ­μα­τα και εκθέ­σεις που κατα­δει­κνύ­ουν ότι «η συγκε­κρι­μέ­νη λίστα και η συμπε­ρί­λη­ψη σ’ αυτήν Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών είναι απα­ρά­δε­κτη και επικίνδυνη».

Με βάση αυτά ερω­τά­ται ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών «πώς τοπο­θε­τεί­ται και τι προ­τί­θε­ται να κάνει η κυβέρ­νη­ση για την αντι­με­τώ­πι­ση του προ­βλή­μα­τος της “μαύ­ρης λίστας” και την κατά­φω­ρη στο­χο­ποί­η­ση στε­λε­χών του ΚΚΕ».

Ριζο­σπά­στης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στο­χο­ποί­η­ση Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών σε «μαύ­ρη λίστα» στο διαδίκτυο!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο