Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εσεξ: Ελεύθεροι με εγγύηση οι τρεις συλληφθέντες για το «φορτηγό της φρίκης»

Τρία πρό­σω­πα, από τους πέντε που έχουν συλ­λη­φθεί σε σχέ­ση με την έρευ­να για τον θάνα­το 39 ανθρώ­πων σε κοντέι­νερ φορ­τη­γού, αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ρα με εγγύ­η­ση, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η αστυ­νο­μία του Έσσεξ στη νότια Αγγλία.

Ένας άνδρας και μια γυναί­κα από το Ουό­ρινγ­κτον της βόρειας Αγγλί­ας αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι με εγγύ­η­ση μέχρι τις 11 Νοεμ­βρί­ου ενώ ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλαν­δία αφέ­θη­κε επί­σης ελεύ­θε­ρος με εγγύ­η­ση μέχρι τις 13 Νοεμ­βρί­ου, ανέ­φε­ρε σε δήλω­σή της η αστυνομία.

Χθες απαγ­γέλ­θη­καν κατη­γο­ρί­ες σε βάρος του οδη­γού του φορ­τη­γου, του 25χρονου Μορίς Ρόμπιν­σον, για ανθρω­πο­κτο­νί­ες εξ αμε­λεί­ας, λαθραία δια­κί­νη­ση ανθρώ­πων, υπο­βο­ή­θη­ση της παρά­τυ­πης μετα­νά­στευ­σης και ξέπλυ­μπα χρη­μά­των. Τη Δευ­τέ­ρα θα παρου­σια­σθεί ενώ­πιον της δικαιοσύνης.

Σύμ­φω­να με τον βρε­τα­νι­κό Τύπο, μετα­ξύ των τριών προ­σώ­πων, που είχαν συλ­λη­φθεί την Παρα­σκευή και αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ρα με εγγύ­η­ση, περι­λαμ­βά­νο­νται η τελευ­ταία δηλω­μέ­νη ιδιο­κτή­τρια του φορ­τη­γού Scania, το οποίο χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε για να μετα­φέ­ρει το κοντέι­νερ ψυγείο όπου ανα­κα­λύ­φθη­καν την Τετάρ­τη τα 39 πτώ­μα­τα σε βιο­μη­χα­νι­κό πάρ­κο στο Γκρέις, σε από­στα­ση περί­που 30 χιλιο­μέ­τρων από το Λον­δί­νο, και ο σύζυ­γός της. Και οι δύο είναι ηλι­κί­ας 38 ετών.

Σύμ­φω­να με τα βρε­τα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, τα οποία έθε­σαν ερω­τή­σεις στο ζευ­γά­ρι πριν αυτό συλ­λη­φθεί, αμφι­σβη­τούν οποια­δή­πο­τε ανά­μει­ξή τους και υπο­στη­ρί­ζουν πως είχαν που­λή­σει το φορ­τη­γό περισ­σό­τε­ρο από έναν χρό­νο πριν.

Το άλλο πρό­σω­πο που αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρο είναι ένας 46χρονος άνδρας, και όχι 48 ετών, όπως ανέ­φε­ρε μέχρι τότε η αστυ­νο­μία, ο οποί­ος είχε συλ­λη­φθεί την Παρα­σκευή στο λον­δρέ­ζι­κο αερο­δρό­μιο του Στάνστεντ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο