Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εσπευσμένα φυγάδευσε η CIA από τη Συρία 800 μέλη της διαβόητης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»

Οχτα­κό­σια μέλη της ΜΚΟ «Λευ­κά Κρά­νη», της οργά­νω­σης «δια­σω­στών» που δια­τη­ρεί στε­νές σχέ­σεις με τζι­χα­ντι­στές και ξένες μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, εγκα­τέ­λει­ψαν τη Συρία, καθώς ο συρια­κός στρα­τός προ­ε­λαύ­νει στα νότια της χώρας.

Ο Iσραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπέν­ζα­νιν Νετα­νιά­χου έκα­νε γνω­στό σε δήλω­σή του, πώς βοή­θη­σε στην απο­μά­κρυν­ση των μελών της ΜΚΟ μετά από αίτη­μα του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου, Ντό­ναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών.

Τα μέλη της εν λόγω οργά­νω­σης ‑την επα­να­χρη­μα­το­δό­τη­ση της οποί­ας, με 5,6 εκατ. δολά­ρια ανα­κοί­νω­σε πρό­σφα­τα η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ- απο­μα­κρύν­θη­καν προς το Ισρα­ήλ και από εκεί μετα­φέρ­θη­καν στην Ιορ­δα­νία. Σύμ­φω­να με το ραδιο­σταθ­μό του ισραη­λι­νού στρα­τού, η επι­χεί­ρη­ση αυτή έγι­νε κατό­πιν αιτή­μα­τος των ΗΠΑ και ευρω­παϊ­κών χωρών. Το Αμάν από την πλευ­ρά του ανα­κοί­νω­σε ότι θα μετα­φερ­θούν προς τον Κανα­δά, τη Γερ­μα­νία και τη Βρετανία…

Τα «αιτή­μα­τα» και οι τελι­κοί προ­ο­ρι­σμοί δεν είναι βέβαια καθό­λου τυχαί­ες επι­λο­γές, αφού τα «Λευ­κά Κρά­νη», τα οποία εμφα­νι­ζό­με­να ως «οργά­νω­ση δια­σω­στών» έπαι­ξαν κεντρι­κό ρόλο σε διά­φο­ρες «απο­κα­λύ­ψεις» και στην προ­πα­γαν­δι­στι­κή στή­ρι­ξη της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης στη Συρία, είναι μια οργά­νω­ση-κατα­σκεύ­α­σμα των δυτι­κών ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων, που δημιουρ­γή­θη­κε και χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε αδρά το 2013 από το «παρα­μά­γα­ζο» της CIA, την «Υπη­ρε­σία των ΗΠΑ για τη Διε­θνή Ανά­πτυ­ξη» (USAID). Στη Συρία τοπο­θε­τή­θη­κε επι­κε­φα­λής ο Τζέιμς Λε Μεζιέρ, Βρε­τα­νός πρώ­ην αξιω­μα­τι­κός των επεμ­βά­σε­ων στα Βαλ­κά­νια και στη συνέ­χεια μισθοφόρος.

Από την πλευ­ρά του, ο ισραη­λι­νός στρα­τός σε ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρει ότι η τρέ­χου­σα επι­χεί­ρη­ση απο­μά­κρυν­σης δεν μπο­ρεί να ερμη­νευ­τεί ως μια αλλα­γή στην πολι­τι­κή του Ισρα­ήλ, το οποίο αρνεί­ται να δεχθεί Σύρους στο έδα­φός του. «Πρό­κει­ται για μια ανθρω­πι­στι­κή κίνη­ση που απο­τε­λεί εξαί­ρε­ση. Το Ισρα­ήλ δια­τη­ρεί την πολι­τι­κή του, της μη επέμ­βα­σης στη σύγκρου­ση στη Συρία και συνε­χί­ζει να θεω­ρεί το συρια­κό καθε­στώς υπεύ­θυ­νο για όλες τις ενέρ­γειες που γίνο­νται σε συρια­κό έδα­φος», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του ισραη­λι­νού στρατού.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο