Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εστίαση: Δεν είμαστε χωροφύλακες — Κλείνουν την Τρίτη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος

Σε αγω­νι­στι­κό ανα­βρα­σμό βρί­σκο­νται οι κατα­στη­μα­τάρ­χες της εστί­α­σης σε όλη τη χώρα, εξαι­τί­ας των νέων απα­ρά­δε­κτων κυβερ­νη­τι­κών μέτρων δια­χεί­ρι­σης της παν­δη­μί­ας που μετα­φέ­ρουν το βάρος της ευθύ­νης για την απο­τρο­πή της διά­δο­σης στους επαγ­γελ­μα­τί­ες του χώρου. Σε αυτό το πλαί­σιο, προ­χω­ρούν σε πανελ­λα­δι­κό κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των τους την ερχό­με­νη Τρί­τη, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας ταυ­τό­χρο­να κατά τόπους συλ­λα­λη­τή­ρια και άλλες αγω­νι­στι­κές δρά­σεις. Μαζί τους, στά­σεις εργα­σί­ας πραγ­μα­το­ποιούν και φορείς του εμπο­ρί­ου, οργα­νώ­νο­ντας από κοι­νού κινητοποιήσεις.

Στην Αθή­να θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση στις 10 π.μ. στο Σύνταγ­μα, ενώ ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις οργα­νώ­νο­νται σε μια σει­ρά από πόλεις. (Δια­βά­στε παρακάτω)

estiasi kleisimoΣε κάλε­σμά της η Επι­τρο­πή Αγώ­να Επαγ­γελ­μα­τιών στην Εστί­α­ση Αθή­νας τονί­ζει προς κάθε κατεύ­θυν­ση πως «είμα­στε επαγ­γελ­μα­τί­ες και όχι “χωρο­φύ­λα­κες”», απαι­τώ­ντας παράλ­λη­λα μέτρα στή­ρι­ξης του εισο­δή­μα­τός τους και προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των επαγ­γελ­μα­τιών του χώρου. Οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του χώρου της εστί­α­σης μετα­ξύ άλλων διεκ­δι­κούν: Επι­πρό­σθε­τη οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη. Να στα­μα­τή­σουν τα εξο­ντω­τι­κά πρό­στι­μα. Δωρε­άν μαζι­κά επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ. Επί­δο­μα ειδι­κού σκο­πού για όσους νοσούν ή μπαί­νουν σε καρα­ντί­να. Δια­γρα­φή των χρε­ών της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής στο 100% για όσους επαγ­γελ­μα­τί­ες έχουν ετή­σιο ατο­μι­κό εισό­δη­μα μέχρι 12.000 ευρώ. Απαλ­λα­γή και ανα­δρο­μι­κή επι­στρο­φή δημο­τι­κών τελών για τους μήνες των περιο­ρι­στι­κών μέτρων. Κρα­τι­κή επι­δό­τη­ση για την πλή­ρη κάλυ­ψη των αυξή­σε­ων στα τιμο­λό­για του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος. Καμία δια­κο­πή, δια­γρα­φή χρε­ών που δημιουρ­γή­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της καρα­ντί­νας κ.ά. Επί­σης, θωρά­κι­ση τώρα του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, μέτρα προ­στα­σί­ας σε μεγά­λους χώρους δου­λειάς, στα σχο­λεία και τα Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Στάση εργασίας από την ΟΒΣΑ

Την κινη­το­ποί­η­ση στη­ρί­ζει η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής και ο Σύλ­λο­γος Επαγ­γελ­μα­τιών και Βιο­τε­χνών Αθή­νας και καλεί σε στά­ση εργα­σί­ας όλων των υπό­λοι­πων επαγ­γελ­μα­τι­κών κλά­δων από το πρωί μέχρι τις 12 μ., και συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα. Απο­φά­σεις συμ­με­το­χής έχουν επί­σης πάρει οι Ενώ­σεις ΕΒΕ: Και­σα­ρια­νής, Καλ­λι­θέ­ας, Περι­στε­ρί­ου, Αγ. Δημη­τρί­ου, Μετα­μόρ­φω­σης, Ν. Ιωνί­ας, Χαϊ­δα­ρί­ου, Α. Λιο­σί­ων — Ζεφυ­ρί­ου, Ηρακλείου.

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στο κλεί­σι­μο των μαγα­ζιών και στη συγκέ­ντρω­ση στις 10 το πρωί στο Σύνταγ­μα απευ­θύ­νει ο Σύλ­λο­γος Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, Επαγ­γελ­μα­τιών και Εμπό­ρων του Δήμου Αθήνας.

Η Ένω­ση ΕΒΕ Ελευ­σί­νας και Μάν­δρας καλεί σε κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των στις 11 το πρωί για μισή ώρα και συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στη συμ­βο­λή των οδών Νικο­λα­ΐ­δου και Ηρώ­ων Πολυ­τε­χνεί­ου στην Ελευσίνα

Ο Σύν­δε­σμος Επαγ­γελ­μα­τιών Βιο­τε­χνών και Εμπό­ρων Αχαρ­νών καλεί σε κλεί­σι­μο των μαγα­ζιών από τις 10 π.μ. και συμ­με­τέ­χει στο συμ­βο­λι­κό κλεί­σι­μο του δρό­μου στην συμ­βο­λή των οδών Δεκε­λεί­ας και Πάρνηθος.

Σε άλλες περιοχές

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κινη­το­ποί­η­ση στις 12 μ. στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης. Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή καλεί η «Αγω­νι­στι­κή Ενό­τη­τα» στην Ένω­ση Εστια­τό­ρων Ψητο­πω­λών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης.

Στην Ικα­ρία, ο Σύλ­λο­γος ΕΒΕ καλεί στο πανελ­λα­δι­κό κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των εστί­α­σης και συλ­λέ­γει υπο­γρα­φές στήριξης.

Στη Λάρι­σα κινη­το­ποί­η­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 11 π.μ. στην κεντρι­κή πλατεία.

Στο Κιλ­κίς απο­φα­σί­στη­κε συγκέ­ντρω­ση στις 12 μ. στην πλα­τεία Ειρήνης

Στα Χανιά απο­φα­σί­στη­κε κινη­το­ποί­η­ση στις 11 το πρωί της Τρί­της στην Αντι­πε­ρι­φέ­ρεια, έπει­τα από σύσκε­ψη του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου με άλλα σωμα­τεία επαγ­γελ­μα­τιών του νομού.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο