Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εστίαση: Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου — Μεγάλη μείωση τζίρου

Πανελ­λα­δι­κό κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των την Τρί­τη 16 Νοεμ­βρί­ου 2021 απο­φά­σι­σε η Ένω­ση Εστια­το­ρί­ων και Συνα­φών Αττικής.

Όπως σημειώ­νε­ται σε ανα­κοί­νω­ση: «η εστί­α­ση ανα­ζη­τεί μέτρα στή­ρι­ξής της, για την απο­φυ­γή λου­κέ­των και απώ­λειας θέσε­ων εργασίας:

• Μη επι­στρο­φή των επι­στρε­πτέ­ων προκαταβολών.

• Συνέ­χι­ση της επι­δό­τη­σης ενοικίου.

• Επα­να­φο­ρά του μέτρου ανα­στο­λή των συμ­βά­σε­ων εργασίας.

• Απαλ­λα­γή από την κατα­βο­λή δημο­τι­κών τελών.

• Μεί­ω­ση του ΦΠΑ στο 6%.

• Συνέ­χι­ση της επι­δό­τη­σης των δόσε­ων δανεί­ων, και

• Νέες χρη­μα­το­δο­τή­σεις ανά­λο­γες εκεί­νων του 2020 και των αρχών του 2021».

Γ. Καββαθάς: στα take away δεν χρειάζεται έλεγχος πελατών

Στο μετα­ξύ ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώρ­γος Καβ­βα­θάς σε συνέ­ντευ­ξή του σήμε­ρα στο Σκάϊ ανέ­φε­ρε ότι κάποιες επι­χει­ρή­σεις δεν έχουν ενη­με­ρω­θεί σωστά σχε­τι­κά με τον έλεγ­χο των παρα­στα­τι­κών και διευ­κρί­νη­σε ότι στο take away (παρα­λα­βή εκτός) δεν χρειά­ζε­ται να γίνει έλεγ­χος πελατών.

«Ο πελά­της μπαί­νει με μάσκα, παίρ­νει το προ­ϊ­όν και απο­χω­ρεί, δεν κάθε­ται σε πάγκο ή τρα­πέ­ζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαί­ως πρέ­πει να ελεγ­χθεί. Αλλά η ΚΥΑ προ­βλέ­πει ότι αν παίρ­νεις καφέ και φεύ­γεις δε γίνε­ται έλεγ­χος» είπε ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καβ­βα­θάς δήλω­σε ότι τα νέα μέτρα που τέθη­καν σε εφαρ­μο­γή από το Σάβ­βα­το δυσκο­λεύ­ουν πάρα τις επι­χει­ρή­σεις, καθώς περιο­ρί­ζουν κατά πολύ τους δυνη­τι­κούς πελά­τες. Έκα­νε λόγο για μεί­ω­ση τζί­ρου 30 — 50% πανελ­λα­δι­κά το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, δηλα­δή τις δύο πρώ­τες μέρες εφαρ­μο­γής των μέτρων, ενώ Δευ­τέ­ρα και Τρί­τη, ανέ­φε­ρε πως η μεί­ω­ση έφθα­σε και το 80%.

«Από τους περί­που 96.000 ελέγ­χους η παρα­βα­τι­κό­τη­τα είναι κάτω του 0,5%» σημεί­ω­σε ακό­μα ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΒΕΕ.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο