Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ετοιμάζουν σόου με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Άλλο ένα σόου απο­προ­σα­να­το­λι­σμού και συγκά­λυ­ψης ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση στη Βου­λή, με ψήφι­σμα που επι­διώ­κει να απο­σπά­σει για τη δήθεν διεκ­δί­κη­ση των γερ­μα­νι­κών επα­νορ­θώ­σε­ων και απο­ζη­μιώ­σε­ων, με το φαι­δρό επι­χεί­ρη­μα ότι αυτό θα βοη­θή­σει την παρέμ­βα­σή της κυρί­ως στο εξωτερικό. 

Η υπο­κρι­σία και ο εμπαιγ­μός δεν έχουν όρια και μάλι­στα για ένα τόσο ευαί­σθη­το θέμα. Τόσα χρό­νια που είναι κυβέρ­νη­ση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκα­νε τίπο­τα ουσια­στι­κό για να διεκ­δι­κή­σει τις γερ­μα­νι­κές επα­νορ­θώ­σεις και ο λόγος δεν είναι βέβαια ότι του έλει­πε το «ψήφι­σμα». Στα λόγια σήκω­νε κουρ­νια­χτό για τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις του ελλη­νι­κού λαού, των θυμά­των και των απο­γό­νων τους, αλλά στην πρά­ξη λού­φα­ζε, παρα­δε­χό­με­νος κυνι­κά ότι το θέμα κάνει «τζιζ», επει­δή ενο­χλεί τους συμ­μά­χους και εταί­ρους του στην ΕΕ, στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση τη γερ­μα­νι­κή κυβέρνηση. 

Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλο­γές, θυμή­θη­κε ξανά τις επα­νορ­θώ­σεις και σηκώ­νει το λάβα­ρο για να ψαρέ­ψει ψήφους σε θολά νερά. Ο,τι και αν κάνουν, οι πομπές τους δεν κρύ­βο­νται. Αλλω­στε, το πόση αξία έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ψηφί­σμα­τα, φαί­νε­ται και από την άρνη­σή του να ανα­γνω­ρί­σει Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος, αν και από το 2015 υπάρ­χει σχε­τι­κό ψήφι­σμα της ελλη­νι­κής Βουλής. 

Και δεν το κάνει, βέβαια, επει­δή δεν θέλει να «μαγα­ρί­σει» με το δίκαιο αίτη­μα των Παλαι­στι­νί­ων τις …τρι­γω­νι­κές συμ­μα­χί­ες του με το Ισρα­ήλ και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο