Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευθεία απειλή της Μόσχας: Οι χώρες που δίνουν οπλισμό στην Ουκρανία θα έχουν συνέπειες

Ευθεία απει­λή στις χώρες που παρέ­χουν πολε­μι­κό εξο­πλι­σμό στην Ουκρα­νία, για να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ενα­ντί­ων των ρωσι­κών δυνά­με­ων, απηύ­θυ­νε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Ρωσί­ας, λέγο­ντας ότι «θα είναι υπεύ­θυ­νες για τις συνέ­πειες των πρά­ξε­ών τους», ανα­δει­κνύ­ο­ντας και με αυτό τον τρό­πο τους ανυ­πο­λό­γι­στους κιν­δύ­νους από την ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρουση.

«Οι δομές και οι οντό­τη­τες της ΕΕ που εμπλέ­κο­νται στην μετα­φο­ρά φονι­κών όπλων και καυ­σί­μων στην Ουκρα­νία, θα θεω­ρη­θούν υπεύ­θυ­νες για τις συνέ­πειες των πρά­ξε­ών τους», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, ανα­δει­κνύ­ο­ντας τους τερά­στιους κιν­δύ­νους που ενέ­χει για το λαό μας η ελλη­νι­κή εμπλο­κή στον πόλεμο.

Το Ρωσι­κό ΥΠΕΞ προ­έ­τρε­ψε τις χώρες που εξο­πλί­ζουν το Κίε­βο «να αντι­λη­φθούν την σοβα­ρό­τη­τα αυτών των συνεπειών».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η Ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση έχει απο­στεί­λει στην Ουκρα­νία τέσ­σε­ρα φορ­τία με πολε­μι­κό οπλι­σμό. Το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας ανα­χώ­ρη­σαν για την Πολω­νία δύο ακό­μη μετα­γω­γι­κά αερο­σκά­φη C‑130 που μετα­φέ­ρουν όπλα και πολε­μο­φό­δια για τον Ουκρα­νι­κό λαό, ανα­βαθ­μί­ζο­ντας την ελλη­νι­κή εμπλο­κή στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Επί­σης με σημε­ρι­νές του δηλώ­σεις ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος άφη­σε ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο απο­στο­λής μαχη­τι­κών αεροσκαφών.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο