Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωεκλογές 2019: Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ!

Ανακοίνωση — κάλεσμα της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές στις 26 Μάη:

Αυτήν τη φορά ψηφί­ζω ΚΚΕ!

Αυτήν τη φορά ψηφί­ζω ΚΚΕ για τις δικές μου αξί­ες και ιδανικά!

Για ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση στη ζωή με δικαιώματα!

Για­τί η «ελευ­θε­ρία» της ΕΕ συνε­πά­γε­ται 16,6 εκατ. ανέρ­γους, 4,1 εκατ. άστε­γους, 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώ­χειας, 10,2% των μαθη­τών που ανα­γκά­ζε­ται να εγκα­τα­λεί­ψει το σχο­λείο, μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας και ανα­σφά­λεια για το παρόν και το μέλ­λον μας.

Για τη γνή­σια, έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα σε ίσους, που απο­τυ­πώ­νε­ται στο σύν­θη­μα «Ολοι για έναν κι ένας για όλους»!

Για­τί η «αλλη­λεγ­γύη» της ΕΕ μετα­φρά­ζε­ται σε πολέ­μους και σφα­γές λαών, όπως οι δεκά­δες πόλε­μοι που έχει οργα­νώ­σει και συμ­με­τά­σχει η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ (9 τα τελευ­ταία 20 χρό­νια), με απο­τέ­λε­σμα εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες, χιλιά­δες θαλασ­σο­δαρ­μέ­νους, μικρούς Αϊλάν, που ζουν στα κολα­στή­ρια της Σάμου και της Μόριας.

Για την πραγ­μα­τι­κή δημο­κρα­τία, όπου ο λαός και η νεο­λαία δεν θα είναι «θεα­τές», αλλά πρω­τα­γω­νι­στές στη ζωή που μας αξίζει!

Για­τί η «δημο­κρα­τία» της ΕΕ σημαί­νει ηλε­κτρο­νι­κό φακέ­λω­μα, έντα­ση της κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού, στή­ρι­ξη ένο­πλων φασι­στι­κών — ναζι­στι­κών δυνάμεων.

Για αλη­θι­νή ισό­τη­τα, χωρίς δια­χω­ρι­σμούς με βάση την τσέ­πη μας!

Για­τί η «ισό­τη­τα» της ΕΕ μπαί­νει στη ζυγα­ριά «κόστους — οφέ­λους». Η ΕΕ και οι κυβερ­νή­σεις της θεω­ρούν «κόστος» την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής! Σε πρό­σφα­τη έκθε­ση της ΕΕ ανα­φέ­ρο­νται τα εξής ανα­τρι­χια­στι­κά: «Είναι οικο­νο­μι­κά απο­δο­τι­κό­τε­ρο να προ­στα­τευ­θούν από την πλημ­μύ­ρα εκεί­νοι με τα μεγα­λύ­τε­ρα περιου­σια­κά στοι­χεία απ’ ό,τι οι φτω­χοί»!

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ,

ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!

Αυτήν τη φορά ψηφί­ζω ΚΚΕ, για να υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό! Για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στο σύστη­μα που τον γεννά!

Για­τί τα δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα» που φτιά­χνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με διά­φο­ρες δυνά­μεις και πρό­σω­πα σε Ελλά­δα και Ευρώ­πη, από ακρο­δε­ξιούς μέχρι απο­μει­νά­ρια μνη­μο­νια­κών κυβερ­νή­σε­ων και διά­φο­ρους άλλους γυρο­λό­γους καρε­κλο­κέ­νταυ­ρους, που έχουν δια­κρι­θεί στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, δεν μπο­ρούν να ανα­χαι­τί­σουν το φασι­σμό και την ακρο­δε­ξιά. Αντί­θε­τα, τρέ­φουν την ακρο­δε­ξιά, για­τί δικαιο­λο­γούν τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή σε βάρος του λαού και της νεο­λαί­ας, στο όνο­μα μάλι­στα της προόδου.

Για­τί δεν μπο­ρούν να είναι αντί­πα­λοι της ακρο­δε­ξιάς αυτοί που καταγ­γέλ­λουν τον Ορμπαν και την Λεπέν, αλλά «στά­ζουν μέλι» για τον ακρο­δε­ξιό Τραμπ, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τον μάλι­στα «δια­βο­λι­κά καλό», όπως κάνουν ο Αλ. Τσί­πρας και η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, υλο­ποιώ­ντας κατά γράμ­μα τα επι­κίν­δυ­να, πολε­μο­κά­πη­λα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Για­τί δεν μπο­ρούν να είναι αντί­πα­λοι του φασι­σμού όσοι ανέ­χο­νται στη χώρα μας τη δρά­ση της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, καθυ­στε­ρώ­ντας ανά­με­σα σε άλλα και τη δίκη της.

Για­τί δεν μπο­ρούν να είναι αντί­πα­λοι της ακρο­δε­ξιάς όσοι φτιά­χνουν σύγ­χρο­να κολα­στή­ρια και στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης προ­σφύ­γων και μεταναστών.

ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ — ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ

Αυτήν τη φορά ψηφί­ζω ΚΚΕ, για να δυνα­μώ­σει η μόνη προ­ο­δευ­τι­κή συμ­μα­χία, του λαού και της νεο­λαί­ας, για απο­δέ­σμευ­ση από την ΕΕ, για την Ελλά­δα και την Ευρώ­πη του σοσιαλισμού!

Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ απο­τε­λεί τη μονα­δι­κή γνή­σια κατα­δί­κη της ΕΕ της φτώ­χειας, των πολέ­μων και του εθνι­κι­σμού, καθώς και των κυβερ­νή­σε­ων και των κομ­μά­των που εφάρ­μο­σαν και θα συνε­χί­σουν να εφαρ­μό­ζουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της, δηλα­δή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ στέλ­νει μήνυ­μα αντε­πί­θε­σης, αισιο­δο­ξί­ας και μαχη­τι­κό­τη­τας σ’ όσους παλεύ­ουν για τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τά μας σε Ελλά­δα και Ευρώπη.

Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ παντού, στη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στις δημο­τι­κές — περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές, στη­ρί­ζει τον αγώ­να για τη ζωή που μας αξί­ζει. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ. Για να δυνα­μώ­σουν η λαϊ­κή αντί­στα­ση και διεκ­δί­κη­ση, η ελπί­δα, η προ­ο­πτι­κή της πραγ­μα­τι­κής ανατροπής!

ΚΑΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο