Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στη Λευκορωσία

Παρέμ­βα­ση στην έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Εξω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για την «κατά­στα­ση στη Λευ­κο­ρω­σία» έκα­νε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λο­ντας την επέμ­βα­ση ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, Κώστας Παπα­δά­κης, στην τοπο­θέ­τη­σή του ανέ­φε­ρε τα παρακάτω:

«Κι από αυτό το βήμα καταγ­γέλ­λου­με ότι τα γεγο­νό­τα στη Λευ­κο­ρω­σία αυτές τις μέρες συν­δέ­ο­νται με την επέμ­βα­ση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Τα προ­σχή­μα­τα της ΕΕ και των συμ­μά­χων της απο­τε­λούν τη γνω­στή πολυ­παιγ­μέ­νη “κασέ­τα” που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρα­νία, το Ιράκ, κ.α. Οι λαοί έχουν πλη­ρώ­σει αυτές τις επεμ­βά­σεις σας με ποτα­μούς αίμα­τος και ο κατα­τρεγ­μός τους στις δια­με­λι­σμέ­νες χώρες τους συνε­χί­ζε­ται μέχρι σήμε­ρα με πόλε­μο, φτώ­χεια, προ­σφυ­γιά. Όλα συνι­στούν απο­τε­λέ­σμα­τα του αντα­γω­νι­σμού των ομί­λων για τον έλεγ­χο των αγο­ρών, όπως άλλω­στε και στη Λευ­κο­ρω­σία, για τα δίκτυα μετα­φο­ράς ενέρ­γειας μιας χώρας με ισχυ­ρά ερεί­σμα­τα της Ρωσί­ας, τελευ­ταί­ος σταθ­μός του δρό­μου του μετα­ξιού της Κίνας.

Για τις κυβερ­νή­σεις της Πολω­νί­ας και των χωρών της Βαλ­τι­κής ισχύ­ει το «κοι­τά ποιος μιλά­ει» για­τί ενώ αυτές δημα­γω­γούν περί «ελευ­θε­ρί­ας και δημο­κρα­τί­ας» είναι οι ίδιες που σέρ­νουν σε δικα­στή­ρια αντι­πο­λι­τευό­με­νες εφη­με­ρί­δες και φυλα­κί­ζουν κομ­μου­νι­στές, απα­γο­ρεύ­ουν ΚΚ, ξεπλέ­νο­ντας ταυ­τό­χρο­να τις φασι­στι­κές συμμορίες.

Ο λευ­κο­ρώ­σι­κος λαός δεν έχει δώσει καμιά εξου­σιο­δό­τη­ση στην ΕΕ και τους συμ­μά­χους της να επεμ­βαί­νει. Δεν τους έχει ανά­γκη! Μπο­ρεί να απο­φα­σί­σει με βάση τα δικά συμ­φέ­ρο­ντα του και να “γυρί­σει σελί­δα”, απαλ­λασ­σό­με­νος από το σημε­ρι­νό και κάθε αστι­κό καθε­στώς, με τη δική του εξου­σία, χαρά­ζο­ντας εναλ­λα­κτι­κή λύση στα αδιέ­ξο­δα του καπι­τα­λι­στι­κού δρό­μου ανάπτυξης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο