Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Με δυνατό ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα τους

Στην κοι­νή συζή­τη­ση για τον «προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της ΕΕ και τους ίδιους πόρους» παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στην ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρασβούργο.

Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος τόνι­σε, σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ , τα εξής: «Οι εκθέ­σεις σχε­τι­κά με το “Ταμείο Ανά­καμ­ψης κι Ανθε­κτι­κό­τη­τας” “κάνουν σκό­νη” την προ­ε­κλο­γι­κή προ­πα­γάν­δα στην Ελλά­δα των “ψευ­το­σω­τή­ρων” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25. Δεν πρό­κει­ται για “τσου­βά­λια ευρώ” που πρό­κει­ται να δια­τε­θούν προς όφε­λος του λαού, αλλά για υπερμνημόνιο.

Φορ­τώ­νει τους λαούς με πρό­σθε­τα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να μέχρι το 2027. Περι­λαμ­βά­νει “δημο­σιο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα”, που σημαί­νει νέες μειώ­σεις μισθών, συντά­ξε­ων, για την εγγυ­η­μέ­νη κερ­δο­φο­ρία των ομί­λων ΑΠΕ-ψηφια­κής τεχνο­λο­γί­ας· κλι­μά­κω­ση της ακρί­βειας, του “πλη­θω­ρι­σμού των φτω­χών” στα τρό­φι­μα, την ενέρ­γεια, τα άλλα είδη λαϊ­κής κατανάλωσης.

Για την απο­πλη­ρω­μή των κον­δυ­λί­ων που θα ξεκο­κα­λί­σουν μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες και τρά­πε­ζες, προ­στί­θε­νται νέοι “ίδιοι πόροι” — φόροι όπως τα “πρά­σι­να χαρά­τσια” που ενέ­κρι­νε στην προη­γού­με­νη ολο­μέ­λεια το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο και υπερ­ψή­φι­σαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ∙ νέα “έκτα­κτη φορο­λο­γία” για το λαό λόγω αύξη­σης των επι­το­κί­ων της ΕΚΤ∙ πάνω από 700.000 πλει­στη­ρια­σμοί λαϊ­κών κατοι­κιών για να θωρα­κι­στούν τρά­πε­ζες-funds μπρο­στά στην δια­φαι­νό­με­νη νέα καπι­τα­λι­στι­κή κρίση».

«Οι εργα­ζό­με­νοι να γυρί­σουν την πλά­τη στα κόμ­μα­τα που σφα­γιά­ζουν τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και προ­σπα­θούν να κοροϊ­δέ­ψουν το λαό με “αν” και “όταν”. Με δυνα­τό ΚΚΕ, στο δρό­μο της ανα­τρο­πής της βαρ­βα­ρό­τη­τας ΕΕ-κυβερ­νή­σε­ων-αστι­κών κομ­μά­των, ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό», τόνι­σε, κατα­λή­γο­ντας, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο