Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επιχείρηση πλαστογράφησης της Ιστορίας από την ΕΕ

Καταγ­γε­λία της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ για τον αντι­κομ­μου­νι­σμό και την προ­κλη­τι­κή επι­χεί­ρη­ση πλα­στο­γρά­φη­σης της Ιστο­ρί­ας από την ΕΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την συνε­χι­ζό­με­νη επι­χεί­ρη­ση της ΕΕ και των επι­τε­λεί­ων της για μια ακό­μη χρο­νιά να καθιε­ρώ­σουν μια ακό­μα επέ­τειο που βιά­ζει την ιστο­ρι­κή αλή­θεια, εξι­σώ­νο­ντας προ­κλη­τι­κά τον κομ­μου­νι­σμό με το τέρας του φασι­σμού, την 23η Αυγού­στου ως “Ευρω­παϊ­κή Μέρα μνή­μης στα θύμα­τα του ολο­κλη­ρω­τι­σμού και των αυταρ­χι­κών καθεστώτων”.

Σε δήλω­ση τους δυο Επί­τρο­ποι της ΕΕ επι­κα­λού­νται αντι­κομ­μου­νι­στι­κά και ανι­στό­ρη­τα ψεύ­δη και άθλιες λαθρο­χει­ρί­ες που μέχρι πρό­τι­νος μόνο σε περι­θω­ρια­κές φασι­στο­φυλ­λά­δες και σε κραυ­γές ναζι­στι­κών συμ­μο­ριών της Ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης έβρι­σκε κανείς. Ανα­μα­σούν τη συκο­φα­ντία περί “συνερ­γα­σί­ας της ΕΣΣΔ με τη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία”, μέσω του Συμ­φώ­νου Μολό­τοφ — Ρίμπε­ντροπ, που υπο­γρά­φτη­κε στις 23 Αυγού­στου του 1939, το οποίο όπως ισχυ­ρί­ζο­νται :“βύθι­σε την Ευρώ­πη στο σκο­τά­δι και οδή­γη­σε στην παρα­βί­α­ση των δικαιω­μά­των εκα­τομ­μυ­ρί­ων Ευρω­παί­ων, αφαι­ρώ­ντας την ζωή σε εκα­τομ­μύ­ρια άλλους”.

Η ανι­στό­ρη­τη αυτή αθλιό­τη­τα επι­χει­ρεί να κρύ­ψει ότι το Σύμ­φω­νο “Μόλο­τοφ — Ρίμπε­ντροπ”, επήλ­θε μετά τη Συμ­φω­νία του Μονά­χου το 1938 (μετα­ξύ Γερ­μα­νί­ας, Ιτα­λί­ας, Βρε­τα­νί­ας και Γαλ­λί­ας), που παρα­χώ­ρη­σε στη Γερ­μα­νία τη Σου­δη­τία, δια­με­λί­ζο­ντας την Τσε­χο­σλο­βα­κία. Κίνη­ση που χάρι­ζε την προηγ­μέ­νη βιο­μη­χα­νι­κή βάση της Τσε­χο­σλο­βα­κί­ας στο Χίτλερ, ανοί­γο­ντάς του το δρό­μο να επι­τε­θεί στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λό του την Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, γεγο­νός που το Σύμ­φω­νο μη επί­θε­σης “Μολό­τοφ — Ριμπε­ντροπ” καθυ­στέ­ρη­σε για 21 πολύ­τι­μους μήνες. Πριν, άλλω­στε, από το εν λόγω σύμ­φω­νο, η Βρε­τα­νία και η Γαλ­λία είχαν σπεύ­σει να υπο­γρά­ψουν ανά­λο­γο Σύμ­φω­νο με τη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία το 1938 απορ­ρί­πτο­ντας, μάλι­στα, τα καλέ­σμα­τα για Συμ­φω­νία με την Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, ενώ η Πολω­νία είχε υπο­γρά­ψει αντί­στοι­χη συμ­φω­νία με το Χίτλερ από το 1934. Τα ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα γρά­φτη­καν με το αίμα των λαών και δεν ξεγρά­φο­νται. Να ποιοι, λοι­πόν, “βύθι­σαν την Ευρώ­πη στο σκο­τά­δι” για να ανα­τρέ­ψουν το σοσια­λι­σμό στην ΕΣΣΔ, τον αδιαμ­φι­σβή­τη­το εξο­λο­θρευ­τή του φασι­σμού με τη Μεγά­λη Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των Λαών. Είναι η ηρω­ι­κή επι­κρά­τη­ση του Κόκ­κι­νου Στρα­τού, που κάρ­φω­σε την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο στο Ράιχ­σταγκ, αλή­θεια που επί­σης η ΕΕ απελ­πι­σμέ­να επι­διώ­κει να απο­κρύ­ψει βαφτί­ζο­ντας μετά από δεκα­ε­τί­ες την 9η Μάη σε δήθεν “Μέρα της ΕΕ”.

Η επι­δί­ω­ξη να τσου­βα­λια­στεί ο σοσια­λι­σμός με το φασι­σμό ως “ολο­κλη­ρω­τι­σμός” είναι προ­κλη­τι­κή και έωλη. Ο φασι­σμός απο­τε­λεί γέν­νη­μα-θρέμ­μα του καπι­τα­λι­σμού, μορ­φή δια­χεί­ρι­σής του, γι’ αυτό και η κοι­νή τους βάση είναι η ιδιο­κτη­σία και εξου­σία των μονο­πω­λί­ων, την οποία μόνο ο σοσια­λι­σμός ανα­τρέ­πει, ως ο πιο συνε­πής πολέ­μιος του φασι­σμού και του καπι­τα­λι­σμού που τον γεννά.

Η ΕΕ κι οι άλλοι ιμπε­ρια­λι­στές επι­χει­ρούν να ανα­πο­δο­γυ­ρί­σουν την Ιστο­ρία της πάλης των λαών, για­τί ήταν είναι και θα είναι απέ­να­ντί τους, για­τί η ταξι­κή πάλη είναι η κινη­τή­ρια δύνα­μη της Ιστο­ρί­ας, ανε­ξάρ­τη­τα από το σημε­ρι­νό συσχε­τι­σμό δύναμης.

Οι καπι­τα­λι­στές και οι εκπρό­σω­ποί τους ανα­γνω­ρί­ζουν στον σοσια­λι­σμό τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λό τους, στην εξου­σία της εργα­τι­κής τάξης τον πραγ­μα­τι­κό εφιάλ­τη τους που θα βάλει τέρ­μα στην εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που γεν­νά κρί­σεις, πολέ­μους, προ­σφυ­γιά, φασι­σμό. Τα σχέ­διά τους θα ναυα­γή­σουν, οι λαοί είναι αυτοί που θα νική­σουν και πάλι, γρά­φο­ντας την Ιστο­ρία με “ανε­ξί­τη­λο μελά­νι”, ανθε­κτι­κό σε κάθε επι­χεί­ρη­ση πλαστογράφησης.»

Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση: Αντι­κομ­μου­νι­στι­κές αθλιό­τη­τες (και πάλι!) με αφορ­μή την 23η Αυγούστου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο