Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΚΚΕ: Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ — ΕΕ και των στηριγμάτων τους (VIDEO)

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο για την «κατά­στα­ση στην Κού­βα», όπου «έδω­σε και πήρε» η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή δια­στρέ­βλω­ση και η συκο­φα­ντία κατά της Κού­βας, έκα­νε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος στην ομι­λία του ανέ­φε­ρε τα παρακάτω:

«Με τη σημε­ρι­νή συζή­τη­ση Ευρω­κοι­νο­βού­λιο και ΕΕ δίνουν συνέ­χεια στο προ­κλη­τι­κό σχέ­διο ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης στην Κού­βα, που τέθη­κε σε εφαρ­μο­γή από τις ΗΠΑ, την αντι­κου­βα­νι­κή μαφία και λιγο­στές δυνά­μεις στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας.

Η ΕΕ, με το γνω­στό εργα­λείο των υπο­τι­θέ­με­νων παρα­βιά­σε­ων “δικαιω­μά­των”, ανοι­χτά σπον­σο­ρά­ρει γνω­στά ενερ­γού­με­να που τέθη­καν επι­κε­φα­λής της επι­χεί­ρη­σης απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και συν­δέ­ο­νται με τον καλο­πλη­ρω­μέ­νο μηχα­νι­σμό προ­πα­γάν­δας και “υπη­ρε­σιών”, αξιώ­νο­ντας “μερί­διο” στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμβαση.

Η μαχη­τι­κή απά­ντη­ση του κου­βα­νι­κού λαού, οι πολυ­πλη­θείς δια­δη­λώ­σεις στή­ρι­ξης της Επα­νά­στα­σης, η έκφρα­ση λαϊ­κής διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης από όλο τον κόσμο προς τον κου­βα­νι­κό λαό, την κυβέρ­νη­ση και το ΚΚ Κού­βας μπο­ρούν να ανα­τρέ­ψουν τους αντε­πα­να­στα­τι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και των στη­ριγ­μά­των τους. Το μεγα­λύ­τε­ρο έγκλη­μα ενά­ντια στα δικαιώ­μα­τα του κου­βα­νι­κού λαού είναι ο εγκλη­μα­τι­κός απο­κλει­σμός που διαρ­κεί σχε­δόν 60 χρό­νια, οι 245 κυρώ­σεις που δια­τη­ρεί και ενι­σχύ­ει η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν, που στε­ρούν από το λαό μέσα, αγα­θά, πολύ­τι­μες υπη­ρε­σί­ες. Απαι­τού­με την άμε­ση άρση του!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο