Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβούλιο: Αρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη

Την άρση ασυ­λί­ας των ευρω­βου­λευ­τριών Εύας Καϊ­λή και Μαρί­ας Σπυ­ρά­κη ζήτη­σε ο Ευρω­παί­ος Γενι­κός Εισαγγελέας.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της ΕΕ, «με βάση ερευ­νη­τι­κή έκθε­ση που ελή­φθη από την Ευρω­παϊ­κή Υπη­ρε­σία Κατα­πο­λέ­μη­σης της Απά­της (OLAF), υπάρ­χει υπό­νοια απά­της επι­ζή­μιας για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της ΕΕ, σε σχέ­ση με τη δια­χεί­ρι­ση της βου­λευ­τι­κής απο­ζη­μί­ω­σης και ειδι­κό­τε­ρα όσον αφο­ρά τις αμοι­βές των Δια­πι­στευ­μέ­νων Κοι­νο­βου­λευ­τι­κών Βοηθών».

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως οι μισθοί στους συνερ­γά­τες στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο ήταν μικρό­τε­ροι από όσο προβλέπεται.

Η Μαρία Σπυ­ρά­κη σε δήλω­σή της ανέ­φε­ρε πως «απο­δέ­χο­μαι το αίτη­μα άρσης της ασυ­λί­ας μου προ­κει­μέ­νου να δια­φα­νεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικο­νο­μι­κή δια­φο­ρά με το ευρω­παϊ­κό κοι­νο­βού­λιο» και ότι «δεν έχω καμία σχέ­ση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέ­ση με οποια­δή­πο­τε άλλη υπόθεση».

Η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος θα υπο­στη­ρί­ξει την άρση της ασυ­λί­ας της Μαρί­ας Σπυ­ρά­κη. «Καλού­με την ευρω­βου­λευ­τή Σπυ­ρά­κη να συνερ­γα­στεί πλή­ρως με το αίτη­μα της Ευρω­παϊ­κής Εισαγ­γε­λί­ας», σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση της Κ.Ο. του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμματος.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο