Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβούλιο: Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος «έβαλε στη θέση του» τον αντικομμουνιστή Α.Ταγιάνι

Απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση στις απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις του προ­έ­δρου του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου Α. Ταγιά­νι που επι­χεί­ρη­σε την εξί­σω­ση του τέρα­τος του φασι­σμού με τον κομ­μου­νι­σμό και στο δια­γω­νι­σμό χυδαί­ου ανοι­χτού ή συγκα­λυμ­μέ­νου αντι­κομ­μου­νι­σμού μετα­ξύ βου­λευ­τών από διά­φο­ρα αστι­κά κόμ­μα­τα έδω­σε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος. Στη συζή­τη­ση που αφο­ρού­σε τα «Συμπε­ρά­σμα­τα του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου» του Οκτώ­βρη ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος κατήγ­γει­λε την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων και κομ­μά­των, τονί­ζο­ντας στην ομι­λία του τα παρακάτω:

Για μια ακό­μα φορά άγριος αντι­κομ­μου­νι­σμός μέσα στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο. Αντα­γω­νί­ζε­στε ποιος είναι πιο αντι­κομ­μου­νι­στής, εξι­σώ­νο­ντας ανι­στό­ρη­τα κομ­μου­νι­σμό με φασι­σμό. Τρο­φο­δο­τεί­τε έτσι την ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό. Τη σιδε­ρέ­νια εφε­δρεία του συστή­μα­τός σας, του καπι­τα­λι­σμού. Όλοι σας έχε­τε κοι­νό εχθρό: Τους λαούς, που τους τσακίζετε. 

Όπως και με το τελευ­ταίο Ευρω­παϊ­κό Συμ­βού­λιο, όπου ανα­δεί­χθη­καν πάλι δια­φο­ρές και τερά­στιοι αντα­γω­νι­σμοί σας όπως με το Brexit ή με την απόρ­ρι­ψη του ιτα­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, κου­ρε­λιά­ζο­ντας έτσι τα ψέμα­τα του ΣΥΡΙΖΑ ότι εντός Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου μπο­ρεί να υπάρ­χει έξο­δος από τα μνη­μό­νια και την επιτροπεία.

Ταυ­τό­χρο­να συμ­φω­νεί­τε στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της φτώ­χειας για τους λαούς, της ενί­σχυ­σης των μονοπωλίων.

Συμ­φω­νεί­τε στην αντι­προ­σφυ­γι­κή πολι­τι­κή σας, με έντα­ση της κατα­στο­λής στα σύνο­ρα, με συνέ­χι­ση του εγκλω­βι­σμού στην πρώ­τη χώρα εισό­δου και σε hot spot, όπως της Μόρια, αλη­θι­νά κολαστήρια.

Συμ­φω­νεί­τε στην κατα­στο­λή στο εσω­τε­ρι­κό των χωρών.

Τελι­κά, το προ­ε­κλο­γι­κό δίλημ­μα, που πλα­σά­ρε­ται απ’ όλους σας, ποιος είναι με την «πρό­ο­δο»’ και ποιος με τη συντή­ρη­ση είναι πλα­στό. Η εξου­σία, η πραγ­μα­τι­κή δικτα­το­ρία του κεφα­λαί­ου, κ. Ταγιά­νι, με οποια­δή­πο­τε κυβέρ­νη­ση και με Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση δεν εξαν­θρω­πί­ζε­ται. Οι λαοί πρέ­πει να τους απορρίψουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο