Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωλίγκα: Στον τελικό του Final Four ο Ολυμπιακός — Θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυ­μπια­κός του Γιώρ­γου Μπαρ­τζώ­κα, η καλύ­τε­ρη ομά­δα της κανο­νι­κής περιό­δου της Euroleague, θα είναι στον τελι­κό της Κυρια­κής (21/5, 20:00) και 9ο τελι­κό στη διορ­γά­νω­ση στην Ιστο­ρία του, με στό­χο να κατα­κτή­σει την κορυ­φή της Ευρώ­πης για 4η φορά.

Με ανα­τρο­πή, αφού γύρι­σε από το ‑12 (29–41) του ημι­χρό­νου και ένα… μαγι­κό 3ο δεκά­λε­πτο, η ομά­δα του Πει­ραιά των δώδε­κα φάι­ναλ φορ απέ­κλει­σε την πρω­τά­ρα Μονα­κό και τον Μάικ Τζέιμς, με 76–62, στον πρώ­το χρο­νι­κά ημι­τε­λι­κό του φάι­ναλ φορ του Κάου­νας στη Λιθουανία. 

Την Κυρια­κή (21/5, 20:00) στον τελι­κό θα βρει τη Ρεάλ Μαδρί­της που κέρ­δι­σε τη Μπαρ­τσε­λό­να στον έτε­ρο ημιτελικό.

Ο Σάσα Βεζέν­κοφ είπε: «Είμαι χαρού­με­νος. Όλα πήγαν λάθος στο πρώ­το μέρος. Ο Ουό­καπ και ο Κάνα­αν μας βοή­θη­σαν πολύ. Ήταν μία κατά­θε­ση ψυχής στο τρί­το δεκά­λε­πτο. Έπρε­πε να αντι­δρά­σου­με και για εμάς και για τον κόσμος μας. Κάνα­με ένα βήμα παρα­πά­νω. Είμα­στε ένα βήμα πιο κοντά. Με όποιον και να παί­ξου­με θα έχου­με ίδιες πιθανότητες».

O Kώστας Παπα­νι­κο­λά­ου τόνι­σε από την πλευ­ρά του: «Ήμα­σταν νευ­ρι­κοί στο πρώ­το ημί­χρο­νο. Αντι­με­τω­πί­σα­με προ­βλή­μα­τα στην άμυ­να, δεχτή­κα­με 41π. Στο β’ μέρος δεχτή­κα­με 21π. και ανοί­ξα­με το μομέ­ντουμ. Βρή­κα­με καθα­ρό μυα­λό και όλα ήρθαν προς το μέρος μας. Δεν μπο­ρώ να πω ότι αγχώ­θη­κα. Δεν παί­ζα­με καν κοντά σε αυτό που μπο­ρού­σα­με να παί­ξου­με. Με ανη­συ­χού­σε αν θα κατα­φέ­ρου­με να το βγά­λου­με στο παρ­κέ. Δεί­ξα­με θέλη­ση και κου­ρά­γιο. Θα σας δού­με την Κυρια­κή. Εύχο­μαι να πάρου­με την κού­πα και το εύχο­μαι για όλα τα παιδιά».

Ο Γιαν­νού­λης Λαρεν­τζά­κης επι­σή­μα­νε: «Είμα­στε χαρού­με­νοι για τη νίκη, αλλά και συγκε­ντρω­μέ­νοι για τον τελι­κό. Ήταν μια σημα­ντι­κή νίκη. Ο κόουτς Μπαρ­τζώ­κας μας είπε να ηρε­μή­σου­με, να μην νευ­ρι­κό­τη­τα και μας βγή­κε το παι­χνί­δι. Ξεκι­νή­σα­με από την άμυ­να, και εκεί η Μονα­κό τα έχα­σε. Βρή­κα­με ρυθ­μό στην επί­θε­ση, έβα­λε μεγά­λα σουτ ο Παπα­νι­κο­λά­ου. Ήταν ένα καλό σημά­δι, ότι γυρί­σα­με από το ‑12. Ελπί­ζω να βάλω κι άλλο τέτοιο τρε­λό… σουτ, όπως εκεί­νο με το ταμπλό».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο